Майсторите на танца Красимир Димитров и Виолета Йорданова вдигнаха сватба спектакъл в Перник,  младоженецът поиска ръката на колежката си в джунглите на Доминикана

Filed under: Перник |

Кумуваха журналистката Гладис и театралният директор  Фред Кутюрие с четирите им деца от Франция

130 гости се веселиха с певицата Гуна Иванова, танцовото шоу на Masters of the Dance, екзотичен бели денс на Таня Стоянова, дръм шоуто на Митко Стоянов, турския състав „Хюрем Султан”

Младоженците заминават на меден месец в Барселона, Палма де Майорка и Франция

196-01-01 77087917_n

Майсторът на танца Красимир Димитров от Перник и красивата му избраница Виолета Йорданова размениха клетви за вярност и любов на приказна сватба. Ритуалът се състоя на открито пред Двореца на културата в Перник, а самата церемония и украсата надминаха дори филмите. Чаровната булка никога няма да забрави и предложението, което получи за брак от Красимир – в джунглите на Доминикана. Талантливият танцьор пък трябваше да мине през три врати и три пъти да пълни с пари булчинската обувка, докато стигне до Виолета.

196-01-01 8091_n

„Успяхме да поканим 130 от нашите близки роднини и приятели на сватбата, което всъщност е една трета от това, което искахме.

Гражданският ритуал беше изнесен пред Двореца на културата в Перник. Украсата беше организирана от нашите приятели – местна сватбена агенция, по предварително тематично задание от нас. Поканите, кутията торта, тейбъл картите и декоративните пеперуди, използвани в декорацията, пък бяха дело на моята първа братовчедка Камелия Димитрова и нейното семейство. Разбира се, украсата също беше решена в червено, черно и бяло.

196-01-01 922165_n

Църковния брак сключихме в старата черква “Св. Георги” при нашия обичан отец Васил, който е важна част от нашия духовен живот. Тържеството беше във фоайето на Двореца на културата в Перник, което създава една неповторима атмосфера”, разказаха развълнувано младоженците. Кумуваха им техните изключителни приятели от Франция – Гладис и Фред Кутюрие, и децата им – Елоа, Маи, Арамис и Жарод. Красимир и Виолета са очаровани от официалното обръщение на кумовете им към тях и гостите. „От него стана ясно за всички колко вярно и точно са опознали нашата душевност и идентичност за времето, от което ни познават. Кумата Гладис е майка на 4 прекрасни деца и се занимава с журналистика, като пише статии и материали за различни издания във Франция. Кумът Фред е директор на театър в Северна Франция и са занимава с дейности в сферата на изкуството и културата”, разказа Красимир Димитров.

196-01-01 316819_n

По време на сватбата младоженците изпълниха ритуала с менчето, като по думите на Красимир средновековният видеозон показал, че първото дете ще е момче. По-голямото парче от питката отиде у него, но булката взе реванш на бялото платно, като тя го настъпи първа. Букета пък улови Таня Стоянова.

Булката Вили впечатли с уникална рокля, изработена по поръчка при приятелката на млдото семейство – дизайнерката Александра Петрова, която изработва сценичните костюми и на Masters of the Dance. Оказа се, че шедьовърът в бяло и червено е по идея на булката и креативните решения на Александра, чието дело е втората риза на младоженеца.

Дрескодът беше в червено, черно и бяло, които са любими цветове на влюбените. „Цялата сватба беше запомняща се. Тържеството беше изключително весело и изпълнено със смях до скъсване, за което се погрижиха майсторите на скеча – Румен Искренов и син. Осветлението беше професионалното решение на Алексадър Пигов. Гостите бяха подготвили изненада след изненада с песните на Гуна Иванова и Валентин Асенов, танцовото шоу на Masters of the Dance, екзотичен бели денс от Таня Стоянова, дръм шоу на Митко Стоянов и още много танцови закачки и темпераментни изпълнения от колегите от Ансамбъл Строителни войски, формация “Етника” при “Шоуто на Слави”, “Хюрем Султан” – Турция, “Майсторите на танца” и други. Получихме много интересни подаръци – картини със специална символика, уникални ръчно рисувани сервизи, статуетки, но най-добрият подарък беше невероятната атмосфера и положителна енергия, която създадоха всички участници в тържеството. Имаше страхотни пожелания, незабравими съвети, които ще запомним и ще препрочитаме във времето, за да ни напомнят за този приказен ден и за пътя към щастието, по който сме поели”, разказаха Красимир и Вили.

На меден месец младоженците ще отидат до Барселона, Палма де Майорка и Франция, където ще посетят кумовете си.

Историята на любовта и запознанството им е също толкова приказна, колкото и сватбата. „Любовта към танца и търсенето на нови хоризонти ни събра на едно място, където аз бях хореограф, а тя танцуваше. Нейната всеотдайност и старание ме впечатли особено и тогава си казах: “Това е моето момиче”. Познаваме се от 2007 година, но връзката ни започна през 2012-а. Една сутрин се събудих в английския град Манчестър, през месец април 2014 г., докато работех в школите на Masters of the Dance във Великобритания, с категорично съзнание, че това е човекът. Тогава започнах да създавам сценария относно предложението ми за брак. След стотици селекции успях да избера най-красивия годежен пръстен, който закупих от България по интернет и организирах пристигането му в Манчестър. През юни същата година поканих бъдещата ми годеница Вили да сподели с мен едно пътуване до Палма де Майорка, но едва преди да се качим на самолета, тя разбра, че всъщност пътуваме за Карибите или по-точно Пунта Кана – Република Доминикана, което беше голяма изненада за нея. Разбира се, там беше най-очарователното място, което бяхме виждали и двамата, и наистина е може би едно от най-подходящите места в света за такова предложение. Неслучайно Христофор Колумб се влюбва в това кътче и след многобройните си странствания го нарича Рая на Земята. Но, разбира се, това не беше достатъчно, трябваше ми дата, която да не е просто случайна. Денят на всички български светии, който в случая се падаше на 14 юни. Първоначалният замисъл беше класически – предложението да се състои в карибски ресторант на брега на морето, но впоследствие нещата се случиха в джунглата, съвсем сами, което беше много романтично, и свидетели ни бяха местните животинки. Естествено Вили много се зарадва, разплака се и каза “да”.

Моята съпруга е също от Перник. Тя продължава да танцува, както и аз. За нас любовта е най-съкровеното чувство, което човек трябва да пази и да уважава. Тя е наш пътеводител и възпитател. Без любов не може да бъде създадено нищо добро и дълготрайно. Любовта за нас е смисълът на живота и съвършенството, към което се стреми човешкият дух. Както отбеляза нашият кум Фред в своята реч, ще използваме думите на френския писател Жак Саломе: “В една двойка може би най-важното нещо е не всеки да прави другия щастлив, а самият той да бъде щастлив и да предлага щастие на другия.” Ние сме хора, които обичат да пътуват и независимо къде се намираме, дали в Перник, Перу или Париж, важното е да се чувстваме щастливи. Ние сме граждани на света!”, разказа Красимир.

Снимките:

Майсторът на танца Красимир Димитров от Перник и красивата му избраница Виолета Йорданова размениха клетви за вярност и любов на приказна сватба

 

Spread the love