Уволниха за втори път горския цар в Симитли Борислав Котузов, министерска проверка го хвана в нарушения  

Filed under: Благоевград,Кюстендил |

 Наистина ли в село Сушица действат контрабандисти, които продават кубик дърва за 65 лв., гората е унищожена, недоволстват местни хора

196-01-10-kotuzov1

Уволниха директора на Горско стопанство – Симитли Борислав Котузов. Това стана след заповед на шефа на ЮЗДП Дамян Дамянов от вчера. До крайната мярка се стигна след проверка на експерти на Министерството на земеделието и храните на територията на ДГС-Симитли. От пресцентъра на ЮЗДП потвърдиха за уволнението на Котузов, като уточниха, че „проверката е установила пропуски, нарушения и нераглементирани практики от страна на Котузов, свързани с ползването на дървесина и опазването на държавните горски територии”. Хората в Симитли питат:

196-01-10-Damian-Damianov2

„Какви са резултатите от миналите проверки, настояваме да се оповестят. Наистина ли в района на ДГС-Симитли над село Сушица продължава да се сече контрабандно и поголовно, защото виждаме, че гората е  напълно унищожена. Нстояваме да се проверят дали отговрят на истината сигнали, че коли, натоварени с немаркирана дървесина, тръгват от сечището над Сушица, обикновено в края на работния ден, около 17 часа, като са се уверявали, че няма проверяващи. Между 17.30 и 18 часа те спирали в района на старото училище в симитлийското село Полена”, интересуват се местни жители. Хората настояват да се провери и дали по тяхна информация в действителност там се извършвала продажбата от по 65 лева за кубик. Това е второто уволнение на директора на Горско стопанство – Симитли инж. Борислав Котузов в рамките на една година. През юли миналата година договорът на Котузов бе  прекратен със заповед на  тогавашния шеф на ЮЗДП инж. Светозар Михайлов. Мотивите за отстраняването му от длъжността тогава останаха неизвестни. „Това се налага поради отсъствието на инж. Котузов от работа по неизвестни към момента причини и невъзможността на комисията да му връчи заповедта, както и с цел предотвратяване на затруднения в административно-управленската и производствена дейност на териториалното поделение“, обясниха тогава от пресслужбата на Югозападното държавно предприятие в Благоевград. След около месец обаче Борислав Котузов беше върнат на работа. Запознати твърдят, че експерти на Министерството на земеделието и храните започват масови проверки в Пиринско за установяване и проверяване на десетки сигнали, подадени за контрабандна сеч.

Снимките:

1  Борислав  Котузов

2  Дамян Дамянов

Spread the love