Жителите на ул. „Асен Златаров” в Кюстендил започват подписка срещу лудите шофьори, Мария Илиева: Постоянно сме с настръхнали коси, в близост има 2 училища и детски градини

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

КАТ да вземе отношение към проблема – искаме „легнал полицай”, казват живеещите в квартала

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Подписка срещу леките коли и мотоциклети, които прашат с бясна скорост по ул. „Асен Златаров”, подготвят жителите на района. В квартала има две детски заведения и две училища и хората постоянно са с настръхнали коси от любителите на високите скорости зад волата, оплакаха се в редакцията на в. „Вяра”. Семейство Снежка и Иван Дикански заявиха, че гонките не са от вчера, а Мария Илиева също потвърди, че необуздани младежи карат с бясна скорост моторите си и нонстоп тормозят жителите на улицата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Децата все още са ваканция. Има внучета, пристигнали от столицата, от Перник или от Благоевград, за да погостуват на баба си и дядо си в Кюстендил. Събират се на групички и играят на улицата. В района има и майки с деца, които бутат колички. През това време шофьорите хвърчат като състезатели”, описаха тревожната ситуация жителите на ул. „Асен Златаров”.

Наскоро тя придоби нов облик със закърпени дупки, приведена е в добър вид и е предпочитана може би защото е права и дълга и чудесно става за гонки на тийнейджъри, твърдят хората. На въпросната улица има детска градина, в близост са и две училища, а в долната част на улицата се излиза също до детско заведение. „По това трасе, предпочитано от самонадеяните младежи, има нужда от повече „легнали полицаи”, които да убиват скоростта и да  ги спират, защото начинът, по който карат, е безразсъден. Липсва знак, който да сигнализира, че наблизо има деца, както и „легнал полицай” както до детска градина „Май” на ул.”Места”, така и между ул. „Иглика” и „Липа”, обясниха кюстендилци.

Вестник „Вяра” обръща внимание на КАТ да осигури безопасна и сигурна среда по улиците и пътищата за детската безопасност. „Децата са най-ценната и уязвима част от населението. Нека се обърне сериозно внимание на този сигнал, защото след броени дни настъпва първият учебен ден и тогава струпването на деца ще се увеличи. Нека отговорните инситуции да направят каквото е необходимо и да се предотврати рискът”, казаха още хората от ул. „Асен Златаров”.

Снимките:

1  Мария Илиева също потвърди, че необуздани младежи карат с бясна скорост моторите си.

 

2 Семейство Снежка и Иван Дикански, които потвърдиха, че гонките са истина, и то не от вчера.

 

Spread the love