Министър Лукарски и кметът Вельо Илиев прерязаха лентата на новата спортна зала за 3,2 млн. в Петрич пред 500 гости, бунтарите от Сдружението на строителите не се веснаха

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

Сред ВИП гостите бяха бившият президент Петър Стоянов, 83- годишният Богомил Точев – заслужил треньор и съдия по борба, Лукарски пристигна в Петрич с модерно „Ауди А8”

 

199-03-01-Прерязването на лентата

Кметът Вельо Илиев и министърът на икономиката Божидар Лукарски откриха новата спортна зала „Арена Петрич“ за 3,2 млн. лв. пред над 500 жители и гости на Петрич.

199-03-01 0582 199-03-01 583 199-03-01 584

На тържественото събитие присъстваха зам. областният управител на гръцката община Серес Панайотис Григориадис, зам. областният управител на Благоевград Анна Бистричка, зам.-кметът на Петрич Христо Георгиев, проф. Киров – световен и европейски шампион по борба на Петрич, бившият президент на България Петър Стоянов, много спортни деятели, ръководители на спортни клубове и други. Сдружението на строителите в Петрич не уважи събитието. Бившият депутат Митко Захов бе единственият представител от ГЕРБ в Петрич. Много любители на спорта, ветерани и действащи треньори и спортисти заеха местата си по трибуните. Сред ВИП гостите бе и 83-годишнвият Богомил Точев – заслужил треньор и съдия по борба.

199-03-01 590 199-03-01 4357 199-03-01-Богомил Точев

За грандиозното събитие министър Божидар Лукарски  пристигна с черно „Ауди А8”.

Новото съоръжение бе открито с тържествен водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от архиерейския наместник Ангел Кочев. Кметът Вельо Илиев пожела на всички да ползват залата със здраве и късмет. „Сбъдна се мечтата на поколения петричани. Най-радостни от всички обаче са спортистите. Връщам се към спомените от детските ми години, когато играехме навън и  нямахме зала, която да ни приюти. Днес залата вече е факт. Преминахме през много трудности и перипетии, за да я построим и ето че успяхме. Имаме много шампиони и се гордеем с тях. Серафим Бързаков е тръгнал оттук и се надявам на нови таланти”, каза кметът. Министърът на икономиката Божидар Лукарски заяви: „Това е сериозна крачка за развитието на целия район. С изграждането на сградата Петрич се превръща в спортен център на Южна България. Горд съм, че съм тук и имам възможността да открия съоръжението”. Зам. областният управител на Серес Панайотис Григориадис изрази задоволство от взаимното сътрудничество с община Петрич. Председателят на клуб по борба връчи символично пано с фотоси на борци от 80-годишната слава на петричките борци.

199-03-01-ФС Патиланско царство на Велик Дайреджиев 199-03-01-Табло на олимпийските и световни величия по борба

За настроението на присъстващите се погрижиха фолклорна формация „Хераклея” с ръководител Елена Димитрова и „Патиланско царство” от ОДК с Велик Дайреджиев. Те превърнаха откриването в истински празник на всички присъстващи.

Залата се простира на обща прощ 2400 кв.м. Разполага с 629 седящи места и 17 за инвалиди. Общата стойност е 3.2 млн. лева и е изградена по проект за трансгранично сътрудничество между общините Петрич и Серес, Гърция.

Снимките: Кметът Вельо Илиев и министърът на икономиката Божидар Лукарски откриха новата спортна зала „Арена Петрич“ за 3,2 млн. лв. пред над 500 жители и гости на Петрич.

 

 

 

Spread the love