Христоско Лазов от алтернативния Общински съвет: Екстрасенска, самоковският Данчо Ментата, бивш пандизчия и администраторка в хотел „Самоков” напират за членове на ОИК

Filed under: Актуално от днес,Самоков |

Измислените пълномощници са най-удобни за настоящия кмет от БСП Владимир Георгиев, заяви Лазов

187-09-01 vladimir-georgiev

Две герберки предлагат екстрасенска за член на ОИК, която през 1995 г. си е замразила членството в БСДП, за да може безпроблемно да обслужва БСП, възмути се Христоско Лазов от алтернативния Общински съвет в Самоков. Той е в състояние на шок от хората, които са на път да станат членове на Общинската избирателна комисия, и пита: „Какво се случва?” Ето как Лазов вижда състава на ОИК:

„Една пищна представителка на АБВ се самопредлага за член на Общинската избирателна комисия. Нахален баща (снабден със съмнително пълномощно от ВМРО) предлага дъщеря си за член на ОИК – не била довършила икономическото си образование, обаче имала юридическо, но пък случайно забравил да донесе точно този удостоверяващ документ. Впрочем същата била работила и като администраторка в х-л „Самоков“. Дясна претендентка за кметския стол отпреди 4 години сега се е барековизирала – предпочитала да бъде „лидер“. А настървен алкохолизиран лумпен – клиент на Пробационната служба, проваля опита на свой колега от Реформаторския блок (РБ) и техният кандидат, вместо да получи позицията на заместник-председател на ОИК, става обикновен член. Двете дясноцентрови гербаджийки предлагат отново за член на ОИК екстрасенска. Бивш пандизчия, сега адвокат, е с пълномощно от „Атака“, а до вчера се е представял като дългогодишен герберист. И този новопроизведен атакист предлага за член на ОИС лице в твърде напреднала пенсионна възраст, което преди 8 години е било назначено в Секционната избирателна комисия в с. Алино като представител на ДПС. Но най-впечатляващата врътка е тази със загубилия арбитража в София доскорошен „реформатор“ – бивш общински съветник от ДАР и бивш общински съветник от Движението „Нашата община“ на Ангел Немов. Този ненадминат шампион по политически превъплъщения, след като не успя да преодолее арбитража на РБ и да стане член на ОИС, е бил предложен на лидера на местното ДПС и набързо е поел зам.-председателското място в комисията, но вече като представител на ДПС. Така че и ние не изоставаме – спокойно можем да се похвалим с наш Христо Бисеров или по-точно с наш самоковски Данчо Ментата (Йордан Цонев).

Запознати твърдят, че кукловодите от двете масонски ложи в София искат специалните гости на руския посланик Юрий Лужков – Светла Атанасова и Владимир Георгиев, да стоят на командирския мостик в Самоков. Всички други са нещо като масовка. Всъщност каква е рекапитулацията – неудържимата туристическа шефка, която се гласела да става председател на Общинския съвет, без да се церемони излишно, инсталира вече един свой човек в ОИК и се опитва да вкара още един – рецепционистката от х-л „Самоков“. Настоящият кмет от БСП – кандидат за втори мандат, поне засега може да е спокоен – измислените пълномощници ще му го поднесат, докато истинските само биха му създавали проблеми. Тук се налага като максима: „Колкото по-малко истински представители, толкова по-сигурна изборна победа.“ Мили родни картинки. Тъжна община е самоковската! Но нека този път „сценаристите“ да се готвят за изненади! Изненади ще има!, заяви Христоско Лазов от алтернативния Общински съвет – Самоков.

 

Снимка

 

Владимир Георгиев

Spread the love