Куриоз! Само за седмица уволниха и върнаха на поста горския цар на Симитли Борислав Кутузов, проверка на ЮЗДП го оневини за контрабандната сеч

Filed under: Благоевград,Дупница,Кюстендил |

201-01-09 котузов

Уволненият на 27 август директор на Горско стопанство – Симитли Борислав Кутузов отново зае постта си вчера. До куриозната ситуация се стигна след заповед на министър Десислава Танева. От пресцентъра на Югозападното държавно предприятие потвърдиха връщането на поста на Борислав Кутузов и обясниха, че от понеделник започва поредна комплексна проверка в Горското стопанство в Симитли. Любопитното в случая е, че проверката,  назначена от директора на ЮДЗП Дамян  Дамянов и експерти от Министерството на земеделието, оневини уволнения миналата седмица горски директор в Симитли Борислав Кутузов.

201-01-09-Damian-Damianov2

Сигналите за контрабандна сеч и незаконни продажби на дървесина в района са обект на специално разследване, докато то тече, Кутузов ще продължава да управлява горското стопанство, е решението на ръководството. Според запознати обаче твърде възможно е да се окаже, че Кутузов е станал жертва на някой политик, който иска да завземе цялата власт в горския сектор, да уволнява и назначава и да поддържа бизнеса си с дървен материал. Служители в горския сектор одобряват действията на директора на ЮЗДП Дамян Дамянов за втората детайлна проверка и това, че поискал възстановяването на Кутузов, неодобрявайки внезапното му уволнение. Резултатите от проверката са изпратени на бюрото на министър Танева, която, запознавайки се с тях, е взела решение за възстановяването на Кутузов. Друго любопитно в случая е, че за втори път възстановяват на работа Борислав Кутузов в Горско стопанство – Симитли  в рамките на една година. Както „Вяра” писа, през юли миналата година договорът на Кутузов бе  прекратен   със заповед на тогавашния шеф на ЮЗДП инж. Светозар Михайлов. Мотивите за отстраняването му от длъжността останаха неизвестни. След около месец обаче Борислав  Кутузов беше върнат на работа.

Снимките:

1 Борислав  Кутузов

2 Дамян Дамянов

 

 

Spread the love