ФК „Първомай“ загуби от „Дигениси” с 4:1, Ивайло Попов: Резултатът е лъжлив през второто полувреме надиграхме тотално гръцкия отбор, доволен съм от момчетата

Filed under: Спорт |

201-15-01-Двата отбора преди мача 201-15-01-Групата от Първомай

ФК „Първомай” загуби с 4:1 от гръцкия „Дигениси” в Горни порой. Срещата започна в 19 часа и второто полувреме се игра на осветление. Мачът започна с очакван натиск пред вратата на гостите. Българското трио, играещо в отбора на „Дигениси” – Щерю Димитров-Ромарио, Боби Яков, Деси Трайков, доставяше истинско удоволствие на зрителите. В основата на всяка атака бе Ромарио – с невероятен усет, брилянтна техника и насочване на кълбото като по конец към колегите му. В 7-ата минута атака, подета от Ромарио и продължена от Боби Яков, отново Ромарио и топката се търкулна към Фотис, който не сгреши за 1:0.

201-15-01-Указания на Ромарио на полувремето 201-15-01-Играещите българи в Дигениси

На два пъти по-късно Боби Янаков и Атанас Пановски от гостите обстрелваха вратата на домакините, но бяха неточни в завършващата част на удара. В интерес на истината най-активният футболист от отбора на „Първомай” бе Боби Янаков, но не беше разбран от своите колеги и сам нямаше как да се пребори със защитата на „Дигениси”. В 37-ата минута Ромарио изведе точно Деси Трайков, а той продължи с кълбото към Фотис и резултатът набъбна на 2:0. До края на първото полувреме Боби Янаков беше на два пъти наблизо до отбелязване на гол, като веднъж озори стража на домакините Иван Назъров.

Втората част на мача премина под диктовката на футболистите на Първомай. За жалост в 47-ата минута след изпълнение на корнер отдясно на Деси Трайков вратарят Кирил Вангелов не се пласира удачно, топката прелетя над него и свободният Скаратис опъна мрежата за 3:0. На два пъти след това при бързи контраатаки на гостите Кирил Хаджиев и Атанас Пановски изскочиха очи в очи срещу вратаря на „Дигениси”, но не успяха да го преодолеят. Настъпиха поетапно смени в двата отбора. В 6-ата минута красива триходова комбинация от страна на гостите не донесе отбелязване на гол заради отлична намеса на вратаря Назъров след удар на Боби Янаков. В 81-вата минута от явна засада, неотразена от главния съдия на срещата, подведен  от асистента си Гайдарис Стилянос, който не вдигна флаг, Ромарио покачи на 4:0. В 88-ата минута Атанас Пановски бе изведен отлично в наказателното поле на домакините и простреля вратаря им Иван Назъров за 4:1. Вреше и кипеше пред вратата на Дигениси, но продължи и неточната стрелба отблизо на футболистите на Първомай.

След мача фенът на ФК „Първомай” Ивайло Попов сподели: Загубихме срещата в Гърция заради груби грешки на вратаря и защитата и неточна стрелба на нашите нападатели. Второто полувреме надиграхме тотално отбора на „Дигениси” и вместо да вкараме 7-8 гола, ние допуснахме да ни отбележат нови две попадения. Контролите са за това – да се види какво е моментното състояние на отборите преди старта на първенството. Надяваме се следващата сряда на 9 септември да счупим каръка и да реализираме головите си положения и да зарадваме нашите привърженици с победа.

В отбора на „Дигениси” играят българите Щерю Димитров -играещ треньор, и Иван Балтов, Боби Яков, Деси Трайков, Методи Трайков и вратарят Иван Назъров.

 

Spread the love