Здравка Чимева омайва с момин ликьор индийски туроператори, преводачът Нирадж Кумар скъса от смях гостите с обяснението: Напитката е приготвена от девствени момичета!

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

03-01.  IMGP0415 03-01  IMGP0417

Лидерът на „Ние, жените” Здравка Чимева посрещна шестима индийски туроператори с момин ликьор. Преводачът Нирадж Кумар, председател на сдружение за развитие на бизнес и културни отношения между Р. Индия и Р. България, употреби цялото си изкуство, за да преведе на важните гости името на чудната напитка и накрая успя. „Напитка, приготвена от девствени момичета.” Делегацията в състав Амиш Десай, Локиш Бетаиах от Бангалор, Аншуман Митра, Горав Шивре от Делхи и  Викрам Кажарай, Арункомар Раджарам от Мумбай паднаха от смях и пиха с наслада. Нирадж, който внася винаги колорит на срещите, има 25-годишен брак с българка, двамата живеят в Благоевград.

По предварителна програма бяха посрещнати в 15 ч. пред хотел „Ален мак“, а поводът за тяхната визита е международен голф турнир, който се проведе тази седмица в гр. Балчик.

Чуждестранните гости са в България само от пет дни, а вече разказват с удивление видяното.

03-01 IMGP0423 03-01  IMGP0435

Община Благоевград подари на всеки от тях чантичка с рекламни материали, след което се запознаха с историята и културното наследство, като направиха обиколка по централната част на града. Младо момиче в автентична народна носия приветства гостите за добре дошли с букетчета от здравец и чаша ликьор.

Сред приятната автентична обстановка на квартал „Вароша“ в ресторант „Царски клуб“ Здравка Чимева бе организирала обяд. Доволни от приятната обстановка, срещата протече благоприятно, а туроператорката изпрати индийските гости с пожелание за успехи на гостите и все по-широко сътрудничество между културите.

От туроператорите имаше двама, които се занимават с луксозен туризъм. Всички са играчи на голф. Участвали са на Световния турнир по голф в Балчик „Лайт хауф“. Турнирът е бил открит от Шиф Капур, който е професионален играч. Той е каза: „Трябва да дойдете в България и да видите колко добри терени има за голф турнири и красотата на България. След Балчик, Варна, В. Търново, Правец и София посетиха Благоевград. Тази вечер ще гостуват на „Пирин голф“ – Разлог, като идеята е да се организира голф туризъм в България.

Снимките: Лидерът на „Ние, жените” Здравка Чимева посрещна шестима индийски туроператори с момин ликьор

Spread the love