Кюстендилецът Трифон Трифонов на честването на Съединението: Ценим историята си само по празници, жалко е, че се обединяваме само за лошото

Filed under: Кюстендил,Общество |

Digimax A50 / KENOX Q2 Digimax A50 / KENOX Q2 Digimax A50 / KENOX Q2

Кметът Петър Паунов и десетки кюсендилци поднесоха цветя и венци за 130-годишнината от Съединението. „Ние трябва да бъдем обединени в една нация, и то не само на тази дата. Съединението има еквивалент, когато в очите на трагедията се обединява целият народ и помага на гражданите си. За съжаление обаче това е единствената причина, по която се обединяваме днес. Жалко е, че ние не се обединяваме, когато трябва да изградим нещо.

Digimax A50 / KENOX Q2 Digimax A50 / KENOX Q2

За да се обединим, при нас трябва нещо разтърсващо да се случи. Това събуждане, което трябва да изпита всеки един от нас, е нещо, което трябва да изпитаме отвътре, а не да бъде привличане от външна сила или пък от лошо събитие. Ценим историята си, но само по празници“, смята кюстендилецът Трифон Трифонов.

Кюстендил няма паметник, свързан със Съединението, затова венците и цветята баха поднесени на паметника на 13-и рилски пехотен полк на Арката на площада. Честването започна с националния химн и издигане на българското знаме.

 

Снимките

 

1 Кметът Петър Паунов и областният управител Виктор Янев на Арката

2 Баба разясни на внучето си за значимостта на акта на Съединението и поднесоха цветя.

3 Цветя на паметника на 13-и рилски пехотен полк от кюстендилката Таня

4 Трифон Трифонов с малкото дете

5 Представители на неправителственото сдружение „Свети свети Кирил и Методий“

 

Spread the love