Задържаната с 4 дози кокаин Любомира Кирилова в хижата на сочения за наркобос Коко Клисарски от Дупница излезе под домашен арест: У мен имаше кофеин, не дрога, майка ми е тежко болна

204-04-01 Коко на хижа Ловна

30-годишната столичанка Любомира Кирилова, която беше задържана с 4 дози кокаин при обиска на стопанисваната от Коко Клисарски хижа „Ловна“, бе освободена под домашен арест. В хижата на сочения за наркобос Коко Крисарски дупнишки полицаи иззеха оръжие и наркотични вещества. „Любомира живее на семейни начала от 9 години с мъж, който е баща на дъщеря й, която е на 7 години и е ученичка. За отглеждане на детето се грижи единствено майката.

Майката на Любомира е също в тежко здравословно състояние. Тя живее в същото жилище и се нуждае от постоянни грижи от страна на единствената си дъщеря. Единствено тя работи и в тази връзка липсва опасност да се укрие, да се отклони от разследващите органи, да осуети разкриване на обективната истина“, заяви адвокатът й.

Digimax A50 / KENOX Q2

„Искам да кажа, че условната присъда, която имам, е, защото поех вината, за да спася друг човек. Не казвам, че не съм била виновна. В момента това, което е намерено у мен, твърдя със сигурност, че това е кофеин. Кофеинът е възможно да даде такива допустими разлики при направения първоначален полеви тест. Метамфетаминът, където всеки човек погледне в интернет, ще види, че това е вещество, което е на кристали с жълтеникав цвят. У мен е намерен сух бял прах, който е кофеин. Даже ако се повтори полевият наркотест, при него надали ще излезе пак, че е метамфетамин, защото същевременно на тази хижа бяха намерени и други вещества и аз подозирам, че би могло да е правен полеви тест. При експертизите ще се докаже, че това е кофеин. Майка ми е на близо 80 години, сама ме е отгледала, има диабет, има тежки болести, не може да се къпе сама. Тя беше с мен горе на хижата, но се прибра до София за консултация с лекари и да си вземе лекарствата. Бащата на детето ми е със 72% ТЕЛК“, каза Любомира  пред съда. Тя ще изтърпява наказанието си на столичния си адрес, постанови съдията от Окръжния съд в Кюстендил Евгения Стамова. Ще припомним, че при обиск в хижа „Ловна“ преди няколко дни дупнишки полицаи откриха около 14 кг канабис, 0,421 кг екстази, 0,872 кг амфетамин и 1,400 кг течно вещество, което може да се използва за производство на дрога. При обиска криминалистите откриха две ловни пушки, пистолет „Макаров“ с изтрити номера и 174 патрона различен калибър.

По време на обиска в хижата, стопанисвана от Коко Клисарски, са били работникът Костадин Станчов и Любослава от София, която от един месец работела там. Хижа „Ловна” се намира в Национален парк „Рила“ в района на Сапарева баня. Клисарски обаче не е привлечен все още като обвиняем по случая.

Снимките:

1 Коко Клисарски на хижа „Ловна”

 

2 Съдия Евгения Стамова

 

Spread the love