170 състезатели се пускат в офроуд надпреварата „Самоков 4×4“, най-много са мераклиите за мотоциклети и ATV

Filed under: Спорт |

600 екстремни километра чакат участниците в турнира, награждаването е в неделя

205-15-02-vasil-Istinsko zrelishte...

Внушителните 170 състезатели ще се пуснат в традиционната офроуд надпревара „Самоков 4×4“ в едноименния планински град. Проявата започва утре (петък) от централния площад „Захарий Зограф“, а в нея ще вземат участие пилоти от България, Гърция, Израел, Сърбия, Португалия и Румъния.

Най-голям брой записали се има за „Ендуро Самоков“ – 120 състезатели с мотоциклети и ATV, за „Самоков Трофи“ са регистрирани 20 пилоти с 4х4 машини, а в рали рейд състезанието „Баха България“ ще има 30 участници с 4х4 машини и бъгита.

Трасетата в трите дни на спортната проява са с обща дължина около 600 км, като преминават по изключително трудни и атрактивни места с определени точки за публиката.

Съорганизатор на турнира е община Самоков, а отсечките са подготвени от местния офроуд клуб „Самоков“ под ръководството на пилота Тодор Христов.

Кулминацията за почитателите на атрактивния и динамичен спорт е в неделя (13 септември), когато от 10,00 ч на специално изграден екстремен полигон зад сградата на СБА в Самоков асовете на офроуда ще нажежават обстановката с дрифтове и майсторско управление. След това е церемонията по награждаването.

В унисон с доброто настроение ще бъде и времето, тъй като синоптиците очакват в последния ден от седмицата температурните стойности в района да се повишат до 23-24 градуса.

 

На снимката: Истинско зрелище очаква офроуд маниаците в Самоков през почивните дни.

Spread the love