Губернаторът Бисер Михайлов преряза лентата на  ЛОТ 4 на АМ Струма: „Агромах” на Методи Бачев работи денонощно, ще пътуваме по-бързо до Гърция 

Filed under: Актуално от днес,Благоевград,Сандански |

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С водосвет, отслужен от неврокопския митрополит Серафим, започна тържеството по откриване на ЛОТ 4 на АМ „Струма“ край Сандански. Лентата на напълно готовият участък от магистралата прерязаха областният управител Бисер Михайлов и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров. Бисер Михайлов благодари на строителите от фирма Агромах, която работи денонощно, за да навакса огромното изоставане в сроковете за изпълнение, както и на населението от общините Сандански и Петрич за проявеното търпение.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Лотът обслужва 186 населени места със 170 000 души, пожелавам безопасно пътуване, да сте живи и здрави”, каза  Михайлов„С изграждането и на този участък постепенно изграждаме необходимия на България магистрален пръстен. Строителите направиха истински подвиг и изпълниха огромен обем работа “, подчерта инж. Лазаров. Дължината на готовия участък Сандански-Кулата е 14,7 км. Автомагистрала „Струма“ в частта на област Благоевград има важно икономическо значение за района, защото по долината на р. Струма има шест града с общо население 139 120 жители, което представлява 72% от градското население в областта. Трасето на ЛОТ 4 преминава през териториите на общините Сандански и Петрич и по тази отсечка се осъществява и пътният трафик за Гърция. Изграждането на завършения към момента участък ще допринесе за по-динамично развитие на района, тъй като важното икономическо значение на този инфраструктурен проект е обусловено от стратегическото място на областта, на чиято територия е транспортният международен коридор.Бисер Михайлов пожела безаварийно шофиране на всички, които ще ползват новата пътна отсечка и все повече възможности за реализиране на проекти, които да допринесат за благосъстоянието на жителите в областта и страната.

Снимките:

1 Неврокопския митрополит Серафим отслужи водосмет, на заден план е Методи Бачев от „Агромах”.

 

2 Официалното прерязване на лентата

 

Spread the love