Дуньо от затвора в Бобов дол: Шефът Александър Апостолов пазарува със служебна кола, назначи 4-ма бивши старшини с 50 000 лв. общ доход от заплати, искам оставката му

Filed under: Благоевград,Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

Кой финансира банкетите му с цигански оркестри в държавната база в Панчарево, пита кюстендилецът Евгени Радойски

Digimax A50 / KENOX Q2

„Шефът на затвора в Бобов дол Александър Апостолов ходи на пазар със служебната кола и вдига банкети във вилата на затвора в Панчарево, искам оставката му”, разтръби от кауша Евгени Илиев Радойски-Дуньо от Кюстендил. Той влезе зад решетките след кражби от хранителни магазини в Кюстендил през февруари. Дуньо твърди, че след първото оплакване, окето изпратил до в. „Вяра”, влязъл в карцера за 14 дни. Зтворникът отново изпрати сигнал, в който разказва следното:

168-01-02 aleksandar apostolov 260-01-08  P1140754 copy

„На 24 март 2015 г. около 20 часа пред хипермаркет „Кауфланд” в Кюстендил паркира син автомобил с ДКН КН 59 87 АХ, със синя лампа отгоре, което е недопустимо. След това началникът на затвора влезе в магазина. След 15 минути шопинг той излиза с 20-25-годишна жена, с пълна чанта със скъпарски деликатеси и бутилки с марков алкохол. Всичко това е заснето с мобилен телефон и е архивирано. Публична тайна са и пищните банкети, които Апостолов организира във вилата на затвора в Панчарево, която е държавна собственост. Цигански оркестър пее „на ухо“ любимите песни  на Апостолов. Откакто е на този пост, във вилата на Апостолов в кюстендилското село Жиленци тече ремонт. Селото не е избрано случайно. Някога Жиленци е било люпилня за партизани, ятаци. Най-редовно пред вилата му камиони разтоварват  строителни материали и какви ли не екстри. Тук е редно да попитам къде са служителите от НАП? Но, имайки предвид, че Мая Манолова е допринесла за назначаването на Апостолов, въпросът става излишен. Първата задача на директора, когато вспъти в длъжност, бе да проведе „лов на вещици“. Който не е удобен – автоматично бива отстраняван. Така си отидоха: Христо Георгиев – дългогодишен шеф на Криминална полиция, в затвора на длъжност началник „режим“, Иван Костантинов – о.з. полковник, ВКР и бивш шеф на на полицията в Кюстендил, Стефан Пешев – дългогодишен шеф на РПУ-Рила, в затвора на длъжност ИСДВР. И тримата бяха бивши колеги на Апостолов от системата на МВР, но го превъзхождаха като професионални качества. Апостолов осъзнаваше, че не е в състояние да подчини тези бивши свои колеги, и ги елиминира. На тяхно място назначи бивши старшини, „завършили“ задочно висше образование. Така длъжността ИСДВР стана формална, а единствената дейност на тези служители е да разнасят пощата. Към момента високоплатените пощальони са 4-ма с общ годишен доход над 50 000 лева. И ако в Апостолов е останала поне частица морал, то незабавно да си подаде оставката. Или да отговори: кой финансира банкетите в Панчарево, защо използва служебния си автомобил за лични нужди? И куп въпроси, които чакат своя отговор“, пише в писмото си Евгени Радойски. Затворникът заяви, че за първото му писмо, което публикувахме на 24 август, е бил наказан с 14 дни карцер. Апостолов му казал: „Нали знаеш – каквото и да напишеш, не ме притеснява“, пише още Радойски.

Затворникът се прочу с това, че през ноември в Дупница той нае  жилище в кв. „Байкал“ на ул. „Поп Харитон“ , собственост на бившия кмет д-р Пламен Соколов. Дуньо бе излязъл седмица по-рано от бобовдолския затвор. Още на втория ден докторът установил, че в жилището постоянно влизат и излизат десетки хора. Със съпругата си д-р Кармелита Кацарска изпаднали в недоумение и решили лично да проверят какво се случва. За по-сигурно взели още двама свои приятели. Когато отворили вратата, с изненада установили, че освен наемателя вътре имало още 30 души. Сред тях бил и Владимир Ангелов-Стъклето и доста момичета. Докторското семейство Пламен и Кармелита останали с впечатлението, че жилището им се превръща в публичен дом.
Двамата били категорични, че наемателят Евгени Радойски още на следващия ден трябва да освободи апартамента. Договор с него още не бил подписан. Минути след като се разпоредили да опразнят жилището, Пламен Соколов и Владимир Ангелов се засекли с колите си на старата автогара. Пламен Соколов му казал: „Да не си посмял да стъпиш в мой имот”. Владимир Ангелов реагирал и вместо с думи нападнал доктора с юмруци, повалил го на земята със свирепи удари. Докторът изпаднал в безпомощно състояние. По-късно е настанен в болница с повишен сърдечен ритъм и главоболие.

Кюстендилецът Евгени Радойски наел жилището на доктора с още двама души, след като изтърпя присъда за кражба и незаконно притежание на оръжие от 1 година и 3 месеца. Той не отрече, че се познава със Стъклето, но разказа, че приятелят му бил предизвикан от доктора и дори го изкара потърпевш. Евгени Радойски каза още, че не е превръщал апартамента на Пламен Соколов в бардак, бил сам с момиче, с което си пили „Самърсби“.

Директорът на затвора Александър Апостолов не вдигна телефона си, след като бе търсен от наш екип за коментар. Той запазва правото си на отговор.

Снимките:

1  Дуньо

2 Александър Апостолов

Spread the love