Изключиха Кадиев от депутатската група и БСП с 37 гласа

Filed under: България |

Ако заеме второто място след Фандъкова, щял да напусне парламента

За 10 години той получи всичко, което поиска от партията, обяви Атанас Мерджанов

206-12-02-untitled

Парламентарната група на БСП изключи Георги Кадиев от депутатските си редици и от партията с 37 гласа при тайно гласуване. „За 10 години Кадиев получи всичко, което поиска от партията“, заяви след преброяването на гласовете Атанас Мерджанов и изброи всички длъжности на социалиста бунтар. Той смята, че този акт няма да се отрази на резултатите на БСП на местния вот и те дори ще бъдат изненадващи.
Кадиев се прощава и с членството си в социалистическата партия, тъй като уставът й не допуска неин член да се самокандидатира или да се кандидатира от друга политическа сила.
От своя страна Кадиев заяви още преди гласуването, че БСП е „изпаднала във вечна летаргия и не той е проблемът й“.

Кадиев от своя страна заяви, че ще напусне парламента, ако столичани го класират на второ място в надпреварата за кмет след кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.
„Не ми е фикс идея, напускал съм вече парламента, навремето и като заместник-министър съм напускал, посочи той.
„Ако на 25 октомври хората не ме припознаят като нещо ново и различно като политик, аз ще съм четвърти, пети, шести – напускам и следващият да влиза“, добави той. По думите му истинският успех ще бъде да стигне до балотаж. Ако не стана втори, напускам парламента, заяви Кадиев.
Той обаче няма намерение да напуска партията, защото „БСП е в сърцето ми“. „Нека ме нападат, но да се събудят малко“, добави той.
Въпреки партийното решение Кадиев влиза в предизборната надпревара за кмет на столицата на своя глава. Аргументът му е, че БСП не прави нищо, за да спечели кметските избори в София. „Подаряваме служебна победа на Фандъкова, тя даже сега да излезе в отпуска и да се върне преди изборите, пак ще спечели“, каза Кадиев.

Spread the love