Нулево равенство и след рулетката на дузпите ФК „Кюстендил“ изхвърли „Велбъжд“ от турнира за купата на АФЛ

Filed under: Спорт |

Тимът от група „Осогово“ излъга с 4:3 участника в Югозападната „В“ група, изправя се срещу „Германея“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Отборът на ФК „Кюстендил“ отстрани тима на ФК „Велбъжд“ в среща от турнира за купата на Аматьорската футболна лига. Двубоят, който се игра на стадион „Странджа“, завърши 0:0 в редовното време. По регламент се стигна до изпълнение на 11-метрови наказателни удари и след рулетката на дузпите триумфира съставът от областна футболна група „Осогово“ с 4:3.

Старши треньорът на „Велбъжд“ Юлиян Кръстев бе заложил на коренно променен състав за този двубой и в игра се появиха голяма част от юношите и футболисти, които по-рядко намират място в стрещите от „В“ югозападна група, давайки почивка на титулярите.

За победителите точни от бялата точка бяха Даниел Боянов, Александър Николов, Радостин Велинов и Кристиян Станимиров, а пропусна Ивайло Иванов. За „Велбъжд“ вкараха Николай Наков, Антонио Стилянов и Йордан Йовчев. Пропуски направиха Костадин Куков и Николай Йорданов.

В следващия етап от надпреварата ФК „Кюстендил“ ще срещне „Германея“ в двубой за определяне на представителя на областта в турнира за купата на АФЛ.

Срещата ще бъде на 16 септември, като все още не е уточнен стадионът, на който ще се играе.

Снимката: Играчите на ФК „Кюстендил“ (в синьо) бяха по-точни от бялата точка.

 

Spread the love