Съветничката Янка Хранова от Брезник: Взимам диплома по агробизнес от института в Благоевград тази събота; кюстендилският инспектор Лъчезар Димитров: Съпругата Златка се пенсионира в любимото ми училище „Проф. М. Дринов”

Filed under: Искам думата,Кюстендил,Общество |

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кюстендилци се върнаха към спомените си за първия учебен ден и любимите си учители, обхванати от еуфорията около старта на новата учебна година. Ето какво споделиха те пред „Вяра”.

Лъчезар Димитров – инспектор в ИТ – Кюстендил:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Като всяко дете, и аз прекрачих с много вълнение прага на моето първо училище „Проф. Марин Дринов”. Никога няма да забравя напътствията на моята първа учителка Надка Петрова. Тя изигра важна роля в живота ми, за да обикна учението, да се доразвия в по-нататъшния ми живот и да се посветя на знанието. Най-любимият ми учител си остана учителят по трудово обучение г-н Овчаров. Това училище си остана завинаги мое любимо, тъй като съдбата отреди на моята съпруга Златка Димитрова да работи почти през целия си живот в него, където се и пенсионира.

Надежда Маринова Георгиева, 8-годишна, на гости в Кюстендил:

– Моята любима учителка е Мариела Христова. Аз я обичам много и я уважавам, защото е добра и справедлива. Тя е със слънчева усмивка и приятно лице. Учи ни на честност и да обичаме родината си.

209-09-01 Марияна Златанова DSCI5366

Сашка Миланова – управителка на книжарници:

– Любовта към книгата и към моите учители изигра съдбоносна роля да живея вече 20 г. сред книги и учебници. Моите учители ме научиха на етика и честност.

Марияна Панчева – директорка на Първо ОУ „Св.св. Кирил и Методий”:

– Както обикновено се случва, моите учители изиграха съществена роля в моя живот, за избора на професията ми. Моето първо училище беше Първо ОУ, а първата ми учителка – Тодорка Янева. А и аз съм днес тук. Не мога да не спомена и Иван Чавдарски, както и Тодор Атов, които изключително ме завладяваха със своето майсторско преподаване, ерудиция и компетентност.

Янка Миланова Хранова – общински съветник от Брезник, по служебни ангажименти в Кюстендил:

– Учила съм в СОУ „В. Левски” в Брезник с директорка Емилия Вълова и изключително държа на това училище, както и на учителите в него. Вълова е награждавана за добра работа в училището и се ползва с голям авторитет сред обществеността и родителите. С прекрасни впечатления съм останала от Цветанка Димитрова – учителка по биология. В момента с дъщеря ми учим в Благоевград в един и същи институт агробизнес и развитие на селското стопанство, след като станах бакалавър, учих и за магистър. В този институт са ми любими учители Лилия Стоянова по ЗМОС и Яким Китанов. В събота ще ми бъде връчена дипломата, от което съм безкрайно щастлива.

Марияна Златанова – старши учител начален етап в ОУ „Даскал Димитри“:

 

– За първи път прекрачих прага на родното училище преди много години и все още не съм го напуснала. Тук изживях най-хубавите мигове от моя живот, осъществих мечтите си и видях тяхната реализация, защото трудът на един учител се измерва във времето и с постиженията на неговите ученици. Моето първо училище беше ОУ „Марин Дринов“ с първа и незаменима за мен учителка Йонева. Няма да забравя емблематичните учители Митка Анастасова, Никола Анастасов, Симеонов, Иванов, Овчаров, Чорбаджийски, Миладинова и цялата плеяда от имена на нашето поколение. Първият ми работен ден е в училище „Даскал Димитри“ и се надявам тук да бъде и последният ми. Целият ми съзнателен живот премина тук и не мога да си представя, че можеше да бъде друго.

 

Снимките:

1 Лъчезар Димитров – ИТ инспектор

2 Надежда Маринова Георгиева, 8 г.

3 Сашка Миланова – управител на книжарници „Елрико“

4 Янка Хранова – общински съветник в гр. Брезник

5 Марияна Златанова – учител във Второ ОУ „Даскал Димитри“

 

 

 

 

Spread the love