Децата от джерманския ансамбъл „Абракс” обраха овациите на празника в Дупница, на сцената пяха Ивана Иванова, Ерика Яворова, Емилияна Георгиева, Рени Христова, Диана Градевска…

Filed under: Дупница,Общество |

Фолклорното трио „Авлига” и „бабите” от Бистрица също впечатлиха публиката от около 50 души

213-09-01 Емилияна Георгиева

Децата от танцов ансамбъл „Абракс” към читалището в Джерман обраха овациите по време на вчерашното честване на Деня на Независимостта в Дупница. Талантливите възпитаници на хореографа Димитър Шопов буквално грабнаха вниманието и симпатиите на дошлите на площад „Свобода”, които въвлякоха в играта си. Привлечени като с магнит, зрителите се скупчиха, за да гледат от по-близо малките танцьори.

213-09-01-0 213-09-01-1

Част от стоящите на сцената под открито небе не пропуснаха да снимат танцуващите деца, които получиха заслуженото „браво”, съпроводено с аплодисменти и искрени усмивки. Душите ни напълниха тези деца, живи и здрави да са, коментираха някои от зрителите. Публиката бе очарована и от малките грации от балетната школа към Военния клуб с ръководител Мариана Стамболийска. Самодейци от местните читалища – ”Пейо Яворов 1978”,  “Христо Ботев 1978” и „Спартак 2006“-Дупница, “Светлина 1927” – с . Бистрица и “Пробуда 1926 “ – с .Джерман, получиха поле за изява на празника.

213-09-01-2 213-09-01-4

На сцената пяха Ивана Иванова, Ерика Яворова, Емилияна Георгиева, Рени Христова и Диана Градевска, фолклорното трио „Авлига” и други фолклорни групи. С приветствие по случай 107-ата годишнина от обявяването на независимостта на страната ни към дупничани се обърна кметът Методи Чимев. По традиция за празника центърът на града бе огласен от духова музика, на паметника на Христо Ботев пред едноименната гимназия бяха поднесени венци и цветя. За съжаление малко хора уважиха празненството. На площада се събраха около 50 души. Сред тях имаше и няколко деца, които с интерес гледаха концерта. 2-годишната дъщеричка на бившата дупнишка репортерка Йорданка Димитрова – Дара, която от няколко години живее в Италия, така се впечатли от фолклорните ритми, че започна да потропва с крачета, за радост на майка си.

Снимките:

1 Емилияна Георгиева

2 Децата от ансамбъл „Абракс” обраха овациите на публиката.

3 Грациите от балетната школа към Военния клуб

4   Фолклорната група от Бистрица

5  2-годишната Дара, гушната от майка си, беше силно впечатлена от танците.

 

 

Spread the love