Каре млади кюстендилски майстори на щеката на старт в първия ранкинг турнир под тепетата

Filed under: Спорт |

 

Георги Георгиев, Юлиян Петров, Даниел Младенов и Дейвид Давидков ще защитават честта на своя клуб

 

SPORT  1_snukar_K-l_turnir_PlovdivТози уикенд стартира сезон 2015/2016 в българския снукър. Първият ранкинг турнир ще се проведе в Пловдив и негов домакин ще бъде спортен клуб „Чикаго“. Сред участниците са и четирима състезатели на Снукър клуб МАСТЪРС – Кюстендил.

Георги Георгиев, има най-тежката задача да премине квалификациите, а срещу него на зеленото сукно ще се изправи една от най-добрите дами – Жана Митова. Победителят от този двубой излиза срещу най-добрата щека на Кюстендил, душата на снукара под Хисарлъка Юлиян Петров.

Даниел Младенов и Дейвид Давидков, също започвата от тази фаза, като техни съперници са съответно Веселин Тодоров и Димо Ангелов.

Майсторите на щеката в България ще изиграят седем ранкинг турнира от календара на Българската федерация. В края на сезона ще се проведат републиканските първенства за мъже, жени и младежи. Финалният турнир за сезон 2015/2016 ще бъде „Мастърс“, където участват само най-добрите 16 играчи според националната ранглиста.

Първият турнир от настоящия сезон се очаква с огромен интерес както от състезателите, така и от феновете на този спорт. Това ще бъде генерална репетиция за българските снукър играчи да подобрят своята игра преди международния PTC Bulgaria Open в началото на ноември в зала „Универсиада“. Впечатление прави отсъствието Ивайло Пеков, който се завръща от Хаваите, където изкара цяло лято, и Георги Величков, който ще стартира сезона от втория турнир поради лични причини. Двамата са едни от най-силно представящите играчи, заемащи съответно 3-то и 4-то място в националната ранглиста.

През този сезон Българската снукър федерация се надява да затвърди успехите си от последните години. Изминалият сезон беше най-успешният в историята на българския снукър, след като Николета Николова спечели бронзов медал за нашата страна от световно първенство по снукър за младежи и девойки. Ивайло Пеков стана първият българин, участвал на Световното първенство по снукър в Англия. Също така беше постигнат и исторически сенчъри брейк в официален турнир на федерацията, дело на Братислав Кръстев.

 

Снимката:  Юлиян, Дейвид, Даниел и Георги (от дясно наляво) са участниците на Снукър клуб МАСТЪРС – Кюстендил

 

Spread the love