Бизнесменът и бивш банкер Иван Милушев губи хотела си в Кюстендил заради непогасена ипотека, продават го за 625 350 лв.

Filed under: Кюстендил |

 

215-01-10 -Ivn Milu6ev

Хотел „България” в центъра на Кюстендил кацна на тезгяха заради непогасените задължения на бизнесмена Иван Милушев към Българо-американската банка в София. Първоначалната тръжна цена, обявен от частен съдия-изпълнител, е 625 350 лева. Като съсобственик на хотела се води и съпругата на бизнесмена Венета Милушева.

215-01-10-hotel

Публичната продан е предвидена за 26 октомври. Дотогава мераклиите могат да правят оглед на помещенията. До продажбата се стигна, след като собственикът не е успял да покрие ипотеката към банковата институция. Ипотекирани са движимите вещи – 43 единични легла, 22 матрака, 15 масички, 15 стола, 58 двукрилни гардероба, 29 стенни радиатора, 4 огледала, 7 стъклени аплика, 4 корниза, 7 завеси, 22 телевизора, 86 спални и 29 климатика. Те се продават отделно, а началната тръжна цена е 5707 лева. Освен това се продават и два гаража, с площ от 36 кв. метра, както и от по 96 кв. м, продават се и още три самостоятелни обекта към хотела. Площта на имота е 464 кв. м и е със статут на курортен хотел.

Милушев е магистър по икономика, със специализация „Мениджмънт”. Бил е радиожурналист, кмет на с. Богослов, създател и директор на Генералната агенция на ЗПАД „България”, създател и директор на Токуда банк (на областния клон), изпълнителен директор на ЗПАД „България” – София, изпълнителен директор на Националната асоциация на менажерите в България от квотата на Стопанска академия – Свищов.

Преди пет години Иван Милушев депозира предложение до община Кюстендил да купи хотела. Идеята бе сграда да стане част от бъдещия медико-балнеоложки комлекс в града. Впоследствие обаче на сесия на минипарламента оттегли предложението си.

 

Снимките:

1 Иван Милушев

2 Хотелът на Иван Милушев

Spread the love