Мощна подкрепа! Цветан Цветанов в Дупница: Методи Чимев отново ще бъде кмет, нуждаем се от 18 съветници; кандидатът на ГЕРБ: Имаме проект за 30 км ски писти в района

Filed under: Дупница,Кюстендил |

 

Ивайло Константинов: С 9 млн. лв. намалени задължения общината има шанс да реализира жизненоважни проекти

215-01-01 Ц 895 copy

Регионалното министерство одобри финансиране за изработването на проект за 30 км ски писти в Дупнишко. С тази новина кандидатът за кмет на ГЕРБ Методи Чимев посрещна в Дупница председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той даде мощна подкрепа на Чимев и номинираните от ГЕРБ за общински съветници и кметове на села.

215-01-01 ЦВетан Цветанов с отбора от кандидат-кмета на ГЕРБ чимев Емил Станкев Ангарев Цветков copy 215-01-01 Цветанов с Чимев константинов и част от кандидатите за общински съветници пред общината copy

„Методи Чимев отново ще бъде кмет на Дупница, защото ГЕРБ работи за видими резултати. Тук има една устойчивост, която трябва да продължи.

215-01-01 Чимев с дъщеря си copy

Koгато имаме успех в местната власт, това означава, че гарантираме стабилност на сегашното управление на страната“, каза Цветанов. Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ бе категоричен, че за да се реализират приоритетите, заложени от кмета и неговия екип в местната власт, партията трябва да има мнозинство в Общинския съвет.

215-01-01 892 copy 215-01-01 918

„По-добре щеше да бъде, ако говорим, че ние се нуждаем от 18 общински съветници, защото и номерът, който имаме е 18. Това число е свързано с пълнолетието на всеки един гласоподавател. Точно това е зрялата възраст, в която всеки един се възползва от конституционното право да гласува. Нека всички над 18 г. да гласуват с №18, за да спечелим 18 общински съветници”, призова Цветанов. Зам.-председателят на партията отбеляза, че кампанията ще бъде успешна, когато целият отбор бъде заедно и всички от ГЕРБ дадат всичко от себе си.

215-01-01 936

„В ГЕРБ първо се стараем да стабилизираме местната власт, да има стабилно управление в изпълнителната власт и да чертаем перспективата с възможностите, които можем да реализираме заедно се европейската солидарност. Аз не знам как нашите политически опоненти излизат пред избирателите и казват, че биха могли да дадат по-добро бъдеще за Дупница. Защото и на национално ниво няма как да не им припомним 2013 г. Скъпи приятели, точно от Кюстендилския регион започна истинската компроматна битка от народния представител Мая Манолова, която внесе сигнал за всичко това, което трябваше да се случва, или в някакво въображение в нейното съзнание имаше за костинбродската афера. Това беше първият момент, който показа каква е стратегията на нашите политически опоненти. Това не е стратегия да представиш реални политики, управленски програми, стабилност в държавата. Нека да припомня, че при правителството на ГЕРБ през 2013 г. държавата беше с бюджетен дефицит 0,4. Година и половина след управлението на Пламен Орешарски държавата приключи с дефицит 3,7. Скъпи приятели, това бяха изхарчени пари, или по-точно – откраднати пари, но в никакъв случай нямаха коефициент на полезно действие. Това означава, че всеки наш политически опонент е добре дошъл да седнем и да спорим за това, което можем да предложим на избирателите в тази кампания”, каза Цветан Цветанов.

DSC02053 copy DSC02026 DSC02039 copy DSC02035 copy

Гостът се усъмни в твърденията на политическите опоненти, че могат да дадат алтернатива на успешното управление на ГЕРБ. Посочи, че по времето на управлението на БСП и министър-председателя Пламен Орешарски за година и половина важен инфраструктурен проект като магистрала „Струма” бе блокиран, а държавата попадна в пълна изолация от ЕС. „Новият финансов програмен период ще даде възможност на българските общини да се възползват за всички секторни политики за размер на европейска солидарност около 32 млрд. лв. 2013 г. Това споразумение, което беше стратегически важно за България, трябваше да се подпише с ЕК през 2013 г. За голямо съжаление 2 пъти беше връщано това споразумение на кабинета „Орешарски” и то бе подписано през 2014 г. от служебния кабинет. Ние се забавихме с 2 г. от реалната възможност да се възползваме от тези европейски фондове. А те трябваше да стигнат до всички населени места в България”, допълни Цветан Цветанов. Кандидат-кметът Чимев, издигнатите за кандидат-кметове в част от селата и за общински съветници бяха представени от лидера на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов, който е и кандидат за общински съветник. Константинов подчерта, че за последните 4 г. в Дупница е направено толкова много, колкото не е направено за 20 г. преди това.

DSC02042 DSC02068 copy DSC02089 copy DSC02079 copy DSC02070 copy DSC02080 copy DSC02082 copy

Заяви още, че Методи Чимев е един от най-успешните кметове на ГЕРБ в България. „За никого не са тайна реализираните европейски проекти и усилията, положени от общинските съветници и община Дупница, които доведоха до този успех и до определяне на г-н Чимев за кмет на годината в категорията „Жизнена среда”, каза Константинов. Той за пореден път посочи, че не се съмнява в успеха на партията в общината. „Не се позовавам само на социологията. Позовавам се на това, което чувам от гражданите, на това, което те дават като своя оценка за изминалия мандат”, каза още Константинов. Бившият председател на Общинския съвет изказа благодарност на общинските съветници, че не са напуснали местния парламент, след като заради липсата на пълно мнозинство той се оттегли. Изрази надежда, че следващият местен парламент ще е преимуществен за ГЕРБ и много по-ползотворен в работата си от настоящия.

Константинов припомни, че през отиващия си мандат просрочените задължения на общината са намалели повече от 3 пъти – с 9 млн. лв. „Това дава нов хоризонт пред общината и възможност тези кандидат-кметове в селата да могат да разчитат и на бюджетни средства, така че да реализират проекти от жизненоважно значение за тези населени места. Нека не забравяме, че община Дупница не е допустима по Програмата за развитие на селските райони. Това лиши селата от възможността да бъдат облагородени и инфраструктурно подредени така, както ни се иска. Сега, благодарение на усилията на целия кметски екип, тези села имат въпросната допустимост. Възможността за достъп бе гласувана на една полукриминална сесия при трети опит. С взаимни усилия и старанието на целия кметски екип се надявам тези села да станат по по-различен начин видими не само за гражданите на общината, а за всички българи, за които природата на община Дупница и тази част на Рила планина са изключително атрактивна даденост. Тази даденост би могла да бъде използвана не само за разходки и туризъм, но и инвестиции в недвижимост, икономика и кадри, ако щете”, подчерта Константинов.

Методи Чимев заяви, че екипът има опита и яснота какви стъпки трябва да бъдат предприети за бъдещи проекти в Дупница. „Вече е известно, подписан е договор с регионалното министерство за минималната сума за следващия програмен период. Тя е в рамките на 18,7 млн. лв. Община Дупница има вече готови 8 проекта, които са на етап стартиране. В момента, в който ресурсът бъде пуснат за усвояване, ние имаме ясно начертани цели какви стъпки да предприемем. Първата е най-големият жилищен квартал в града ни – „Бистрица”. Идеята е това, което извършихме по отношение на благоустройството в жилищните комплекси „Развесена върба” и „Дупница”, да бъде реализирано и в „Бистрица”, каза Чимев. Градоначалникът, издигнат за втори мандат, допълни, че се гордее с факта, че учебните заведения в общината са едни от най-добрите в страната – със санирани и обзаведени сгради по време на текущия мандат. Наскоро бяха одобрени 800 хиляди лв. за подмяна на отоплението чрез газификация“, посочи Чимев. Градоначалникът съпостави числата, измерващи безработицата в общината в последните 4 г. „2011 и 2012 г. процентът на безработицата в града беше над 13, а в момента е 9. Не само че имаме 4 пункта намаляване, но в момента чувам, че в различни сфери има налични свободни места. За съжаление не се намира работна ръка”.

„В нашата програма през 2011 г. беше заложено развитие на туризма, което ще видите и в новата ни програма. Туризъм не като някаква фикс идея. Говорим за ски туризъм. Имаме прединвестиционно проучване, което дава възможност на територията на нашия регион да бъдат реализирани ски писти в порядък 17 до 30 км, за някои това буди недоумение. За да бъде картинката по-пълна, ние кандидатствахме пред регионалното министерство с цел финансиране изработването на работен проект, което вече е одобрено”, обясни кметът. Чимев допълни, че презентацията на проекта за развитие на туризма най-вероятно ще бъде направена тази седмица.

На срещата с дупничани присъстваха и народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Кюстендил Кирил Калфин, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, областният управител Виктор Янев и зам. областният Радослава Чеканска. Цветан Цветанов бе придружаван и от Михаела Крумова – член на Националния изпълнителен съвет на „Жени ГЕРБ”, организационния секретар на ГЕРБ в областта Емил Гущеров, кандидатите за общински кметовете на ГЕРБ в областта. Младежите от ГЕРБ-Дупница и Андрей Новаков показаха своята подкрепа за Методи Чимев с флашмоб под мотото: „Видими резултати за Дупница с Методи Чимев“. Новаков подчерта, че благодарение на европейски средства са санирани повечето училища и детски градини в община Дупница.

За присъстващите в театралния салон пяха чаровното трио „Сопрано” и Веселин Маринов. Пожелавам ви кампанията да е прозрачна, а победата ви тотална, обърна се към кмета Чимев популярният изпълнител Веселин Маринов, който взриви залата с хита си за България.

Припомняме, че отборът на ГЕРБ – Дупница стартира предизборната кампания в града под непрестанен проливен дъжд в петък на централния площад „Свобода”. Общинският лидер на ГЕРБ – Дупница, Ивайло Константинов бе посрещнат с бурни аплодисменти на хората и представи един по един кандидатите за общински съветници. Той е под №14 в листата на ГЕРБ. Константинов е един от учредителите на ГЕРБ в Кюстендилска област, бивш председател на Общинския съвет, президент на транспортната фирма „Юнион-Ивкони” и на четирикратните шампиони на България по волейбол „Марек Юнион-Ивкони”. „Това е човек, който наистина работи за Дупница и доказа, че може да се бори на няколко фронта едновременно”, коментираха дупничани.

Гости на мероприятието бяха депутатът на ГЕРБ и областен координатор на партията Кирил Калфин и областният управител на Кюстендил Виктор Янев, зам. областният Радослава Чеканска от Дупница и др. „Тук сме, за да поискаме втори мандат за човека, който възроди Дупница. Гордеем се с красивия площад, с Аракчийския мост, с тунела край Дупница, с уютните детски градини. Никога Дупница не е имала повече детски площадки, толкова асфалтирани улици, пътища. Чимев наследи дълг от 20 млн. лв. Беше смелост от негова страна да се съгласи да влезе в най-голямото финансово блато на България. Четирите години не стигнаха да погаси всички дългове, но смятам, че през следващия мандат, когато той ще работи по-спокойно и уверено, защото има подкрепата и на централното ръководство, защото партия ГЕРБ не само го подкрепя, но и твърдо застава зад кандидатурата му. Това е човекът, от който дупничани имат нужда, който стабилизира общината, който ще продължава да надгражда”, каза Кирил Калфин. „Всички знаете какво заварихме – пълните контейнери, тъмните улици, община без телефони и ток, провалени европроекти. Не може да кажем, че в общината работят магьосници, в някои отношения не се справихме както ни се искаше, но резултатите са видни. При подреждането на листата се постарахме да изберем най-достойните хора млади хора, отворихме широко вратата и за обикновените граждани. Представям ви последните двама от листата – 33-тия и 32-рия – Красимир Георгиев и Крум Милев. Те са последни, но ще бъдат първите двама в екипа на Методи Чимев, като отново ще заемат местата си на зам.-кметове. Двамата няма да представляват избирателите в Общинския съвет, но са шефове на предизборния щаб”, започна с представяне на ГЕРБ листата Константинов. 31-ви е Емил Станкев – кандидат за кмет на село Крайници, следван от Юли Бараков от МГЕРБ. Той един от най-младите кандидати за съветници, само на 26 години. Най-елегантна на сцената беше бизнесдамата Даниела Симова. „Искам нашият град да се превърне в едно прекрасно място за живеене. Ще работя усърдно за разкриването на нови работни места, за привличането на нови инвеститори. Искам Дупница да се превърне в райско кътче”, каза инж. Симова. Хирургът от общинска болница д-р Йордан Никулчин беше пределно ясен: „Ще работя за обединяване на двата блока на общинската болница, нейното модернизиране и привличането на качествени специалисти”. Овациите на публиката обра гросмайстор Венцислав Инкьов с изказването си: „Ще се борим като с ветрило да обхванем възможно най-голяма част от подрастващото поколение и да ги измъкнем от влиянието на улицата, дискотеките и всички негативни неща, които ни съпътстват в нашето ежедневие”. Росен Тимчев, също от МГЕРБ, пророкува: „Това, че вали, е хубаво, ще ни върви по вода. Ще работя за прозрачност, всички решения на Общинския съвет ще ги обяснявам на хората чрез медиите”. Представянето приключи с №1 в листата на ГЕРБ кандидатът за кмет Методи Чимев, който закри мероприятието под водните завеси с думите: „Преди малко чух някой да се моли за слънце. Слънце явно няма да има, то ще изгрее на 25-и”.

Ето и пълната листа на ГЕРБ – Дупница за общински съветници:

 1. МЕТОДИ ЧИМЕВ

Водач на листата, човекът, който ще поведе отбора на ГЕРБ за убедителна победа в предстоящите избори и един от най-успешните кметове на ГЕРБ в България – инж. Методи Чимев. С това, което допринесе за развитието на община Дупница през изминалия четиригодишен мандат, Методи Чимев бе отличен с приза „Кмет на годината” в категорията „Пълноценна жизнена среда”.

За 4-годишния мандат като кмет на Дупница инж. Методи Чимев и екипът му реализираха проекти на обща стойност 43 млн. лева, с които ГЕРБ показа, че работи ЗА ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ в община Дупница. Затова време успешно бяха реализирани 31 европейски и сходни с тях проекти, бяха благоустроени са 35 хил. кв. м междублокови пространства и зелени площи. Близо 2000 са получили достъп до различен вид социални услуги. Училищата и детските градини в града са обновени, от по-добрата среда се възползват 12 000 ученици и 4000 деца в детските градини. Изградени са над 20 нови детски площадки за игра в общината. Просрочените задължения на общината бяха намалени с над 9 млн. лв.

 1. АСЕН ПИЛЕВ

Архитект Асен Пилев бе един от най-успешните общински съветници от ГЕРБ през изминалия мандат. Той бе и кмет на Дупница в периода от 1999 г. до 2003 г. Роден е на 16.09.1953 г.

 1. ТОДОРКА САВОВА

Представител на гражданската квота. Един от основателите на СДС в Дупница. Има педагогическо образование и вече е била общински съветник в ОбС – Дупница. Към момента е пенсионер, но продължава да работи активно и да се интересува от проблемите на съгражданите си.

 1. ВИОЛЕТА ИНКЬОВА

Дългогодишен педагог и директор на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Дупница. Родена на 24.01.1960 г. Тя също е представител на гражданската квота.

 1. ДИЛИАНА ДИКАНСКА

Представител на гражданската квота. Режисьор, хореограф и педагог по български народни танци. Ръководител на танцов състав „Зора“ и фолкфитнес.

 1. ЕМИЛ ГУЩЕРОВ

Роден на 23.03.1971 г. Общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат от 2007 г. Народен представител от ПП ГЕРБ и член на Комисията по външна политика и отбрана в 41-вото народно събрание. В момента е член на УС на „Напоителни системи“ ООД и областен организационен секретар на ГЕРБ.

 1. МИЛЕН ПОПОВ

Роден на 13.09.1976 г. Има висше социологическо и юридическо образование. Общински съветник – мандат 2007-2011 г. Юрист на ОбС -Дупница от 2011 г. В момента е адвокат в Софийска адвокатска колегия.

 1. Д-Р МАТЕЙ ПОПНИКОЛОВ

Председател на ОбС –Дупница от 1999 г. до 2003 г. Общински съветник от 2003 г. и председател на Комисията по здравеопазване и социални дейности. Бе директор на РЗОК – област Кюстендил, в периода 2010-2014 г. В момента е завеждащ отделение „Хирургия” в МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“.

 1. РОСЕН ТИМЧЕВ

Още един представител на Младежи ГЕРБ. Роден е на 27.11.1986 г. В момента е съветник в Комисията по здравеопазване на 43-тото народно събрание. Също така е и мениджър по клинични проучвания и медицински дейности.

 1. ОГНЯН ГЕОРГИЕВ

Представител на Младежи ГЕРБ от община Дупница. И още една спортна личност в листата. Роден е на 23.01.1983 г., в момента е студент в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

 1. ВЕНЦИСЛАВ ИНКЬОВ

Международен гросмайстор по шахмат и участник в 6 олимпиади и 3 европейски първенства. Международен съдия по шахмат. Роден на 19.05.1956 г. Също представител на гражданската квота.

 1. Д-Р ЙОРДАН НИКУЛЧИН

Един от двамата лекари в листата. Роден на 27.10.1973 г. Хирург в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД – гр. Дупница. Представител на гражданската квота.

 1. ИНЖ. ДАНИЕЛА СИМОВА

Една дама в листата, която е доказала, че може да съчетава успешно личните и професионалните дела. Тя е мениджър и развива от години успешно своя бизнес. Родена е на 25.02.1965 г.

 1. ИВАЙЛО КОНСТАНТИНОВ

Председателят на ГЕРБ – Дупница и един от основателите на партията в област Кюстендил. Човекът, който работи изключително за това ГЕРБ да бъде водеща политическа сила в Дупница и в областта. Доказал, че може да се справя успешно на няколко фронта. Той е и управител на „Юнион-Ивкони“ ЕООД и президент на волейболен клуб „Марек Юнион–Ивкони“.

 1. ЙОРДАН ЙОРДАНОВ

Един от учредителите на ГЕРБ – Дупница и общински съветник в ОбС през изминалия мандат. Роден е на 13.07.1953 г. Той е заместник-директор в „Автомагистрали Хемус“ АД.

 1. ИВАН ШАТРОВСКИ

Една от спортните личности в листата. Завършил НСА „Васил Левски“. В момента е спортен педагог и старши учител по физическо възпитание и спорт. Роден на 15.08.1970 г.

 1. БИСЕР КИРИЛОВ

Роден на 7.12.1965 г. Машинен инженер. За краткото време в ОбС – Дупница той се доказа като един от най-активните общински съветници от ГЕРБ. В момента е енергетик в БДЖ – Товарни превози.

 1. ЙОРДАН ДИМИТРОВ

Роден на 30.04.1963 г. Инженер – информатика и математика, директор на ИСКАБУЛ АД.. Представител на гражданската квота.

 1. ЛОРА ВАСИЛЕВА

Следваща в листата е лидерката на Младежи ГЕРБ в община Дупница – Лора Василева. Тя има магистърска степен по икономика. Доказала е, че е отговорен и деен млад човек – ръководи дейността на Общински пазари – Дупница.

 1. ИВАН КОЛЕДАРОВ

Още един представител на гражданската квота. Роден на 19.09.1968 г. Има висше икономическо образование. В момента управлява успешно счетоводна къща.

 1. ПЛАМЕН СТОЙНЕВ

Общински съветник в ОбС – Дупница през 2011-2015 г. В момента е главен инспектор по приходите в НАП. Роден на 03.06.1958 г. Има висше икономическо образование.

 1. ДИМИТЪР КРЕКМАНОВ

Роден на 04.09.1983 г. Има висше образование – специалност „История”. Работи в Националния институт по метрология и хидрология – филиал Кюстендил. Също е представител на гражданската квота.

 1. РУМЯНА ТОНЧЕВА

Една от най-дейните дами не само в ГЕРБ-Дупница, но и за цялата област. Жената, която не пропуска мероприятие на ГЕРБ.

 1. ИВАН КЬОСЕВ

Роден на 6.12.1964 г. Строителен предприемач, който управлява успешно свой собствен бизнес. Един от хората, които са от самото начало в структурата на ГЕРБ – Дупница.

 1. ДИМИТЪР МИРЧЕВ

Роден на 26.02.1953 г. Съветник от ГЕРБ през изминалия мандат. Мениджър продажби – „Флорина” ЕТ.

 1. СОФКА СКОКЛЕВА

Кандидат-кметът на ГЕРБ в с. Яхиново. Родена на 25.06.1957 г. По професия е счетоводител.

 1. БОРИСЛАВ КОСТАДИНОВ

Роден на 12.10.1971 г. Има висше юридическо образование. Адвокат в Софийска адвокатска колегия. Кмет на с. Самораново от 2011-2015 г.

 1. ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

Роден на 27.05.1963 г. Зооинженер и Магистър по аквакултури, гл. инспектор в Агенцията по рибарство и аквакултури.

 1. ТЕОДОРО ТОДОРОВ

Роден на 24.06.1961 г. Има висше техническо образование. Инспектор ЖП транспортна служба – БДЖ АД

 1. ЮЛИ БАРАКОВ

Един от най-младите кандидат-съветници в листата – само на 26 г. Има 2 висши образования – магистър по право и бакалавър по публична администрация. Към момента отговаря за сигурността на информацията и отбранително-мобилизационна подготовка към община Дупница.

 1. ЕМИЛ СТАНКЕВ

Кандидат-кметът на ГЕРБ за с. Крайници. Роден на 01.01.1970 г. Има висше образование в областта на туризма. Той е управител на една от най-големите вериги бензиностанции в област Кюстендил.

 1. КРУМ МИЛЕВ

Едно от най-емблематичните лица в ГЕРБ – Дупница. Роден на 02.07.1974 г. Има висше икономическо образование. Той е общински организационен секретар на ГЕРБ – Дупница. Бе общински съветник в мандата 2007-2011 г. и зам.-кмет на общината по социални дейности.

 1. КРАСИМИР ГЕОРГИЕВ

Роден на 21.01.1971 г. Зам.-кмет по европроекти на община Дупница през изминалия мандат. Човекът, който има огромна заслуга за всички реализирани проекти в община Дупница и за новия облик, който придоби градът ни.

Снимките:

1 Цветан Цветанов

2 и 3 Цветан Цветанов с лидерите на ГЕРБ в Дупница и областта, кандидат-кмета Методи Чимев и кандидати за общински съветници начело с Ивайло Константинов

4 Чимев с дъщеря си

5 Нека всички над 18 г. да гласуват с №18, за да спечелим 18 общински съветници”, призова Цветанов

6 Трио „Сопрано”

7 Моменти от събитието

8-18 Моменти от откриването на предизобраната кампаня на ГЕРБ – Дупница

 

*Предизборна публикация
Купуването и продаването на гласове е престъпление

Spread the love