Скандално: Стожерът на БСП в Дупница Г. Пехливански заплю старта на кампанията на Иван Ибришимов, възмутени членове на червените: Любимката на Ибришимов – Чочова, личният му шофьор Шилегарски и бизнес обкръжението му окупираха листата

Filed under: Дупница,Искам думата |

Биячът на Братя Галеви – Конана, цял ден раздава покани за стартирането на кампанията

 

246-24-03 georgi-pehlivanski-5

Скандално и с огромни гафове стартира предизборната си кампания кандидатът на БСП, член на Висшия партиен съвет на партията – Иван Ибришимов в Дупница. Ибришимов представи листата на БСП вчера в залата на театъра в Дупница. Част от представителите в листата не дойдоха на събранието, възмутени от начина, по който е направен подборът.

163-01-83-KONANA-copy

БСП съветникът с най- голям стаж в ОбС – емблематичният Георги Пехливански, не се появи до края на откриването на кампанията. Стана ясно, че той е в жесток конфликт с Иван Ибришимов и подгласника му Станислав Павлов, които подредили приятелите си без никакви заслуги на челните позиции в листата.

216--01-02 Павлов Илиев

„Как може личният шофьор на Иван Ибришимов – Кирил Шилегарски, общ работник в обувен завод „Еврошуз”, да бъде сред първите в листата за местен парламент? Не го ли е срам Иван Ибришимов да сложи на втора позиция любимката си Мария Чочова? Още се носи ехото от микрофона в ресторант „Монопола” в Благоевград, от който Иван Ибришимов смело заяви с музикален поздрав „Обичам те, Миме”, бунтуват се запознати със случващото се в Столетницата.

216-01-02 ..

Пред кафенето на залата цял ден дежури биячът на Братя Галеви – Георги Градевски-Конана, който приканваше дупничани да уважат тържеството на кандидат-кмета Иван Ибришимов.

216-01-02 Башленски 216-01-02 Дангов 216-01-02 Иван Ибришимов

На трета позиция в листата е бизнес партньорът на Иван Ибришимов и Станислав Павлов – Асен Башленски. Известно е, че те имат обща фирма за алуминиева дограма и щори, с която обираха каймака на обществените поръчки не само по времето на Братя Галеви. Асен Башленски има нулева активност като общински съветник в няколко парламента.

216-01-02 Иван ибришимов с екипа 216-01-02 Александър Анин

Той е на първите места по отсъствия, на последните три сесии, които бяха ключови за Дупница, той не благоволи да се яви с единственото намерение да провали ключови проекти за милиони левове, които минаха на косъм. Единият от тях беше на стойност 2 млн. евро, касаещи благоустрояването на селата. За 25 000 лв. обаче Асен Башленски построи алуминиевите прегради на ГУМ-Дупница. Освен това се качи в чисто нова дачия в златист цвят и обяви, че колата е подарък от леля му.

В листата на БСП неизменно е и чичото на Иван Ибришимов – Асен Илиев, който винаги успява да вземе най-голям пай от общината като ръководител на мажоретките, с което си навлича омразата на всички спортни клубове и изобщо на цялата спортна общност в града.

С гласовете на Станислав Павлов, Асен Илиев и останалите от БСП Дупница загуби 500 000 лв. от ФЛАГ, предназначени за кандидатстване по проекти, по които Европа изисква съвместно съфинансиране, а в крайна сметка парите се възстановяват по спечелената програма. Парите бяха блокирани от Чавдар Милошев – съсед на Пламен Галев. Той се прочу след скандална пресконференция, на която ГЕРБ съветниците обявиха, че Чавдар Милошев цял живот е ползвал вода от безплатен водопровод, а по време на последния мандат се изявява като ревизор на дейността на ВиК.

80% от досегашните БСП съветници отново са се подредили в листата, но Първан Дангов не им спести критиките, като се обърна към тях с думите: „Повечето от вас са длъжници като общински съветници. Има какво да направите.” Екскметът не скри, че част от хората в листата не са достатъчно разпознаваеми и трябва да наваксват.

Има защо да бъдат упреквани досегашните БСП съветници. Същите зачеркнаха 5 генерални проекта за над 100 млн. лв. в Дупница, като отрязаха и 1,250 хил. лв., предложени за съфинансиране на най-важните инфраструктурни проекти на общината на обща стойност 100 млн. Тук влизаше водният цикъл, който включваше реконструкция и модернизация на пречиствателната станция за отпадни води и подмяна на канализацията и водопровода в селата Бистрица, Самораново и няколко дупнишки квартала. Лично кметът на село Бистрица Васил Бански, който е член на БСП, заплю съветниците и изпадна в немилост.

С челна позиция е удостоен и скандалният общински съветник Александър Анин. По времето на мандата на Орешарски Мая Манолова го коронова за шеф на „Напоителни системи”, където той се задържа по-малко от година, но излезе от държавното предприятие с БМВ за 15 000 лв. През това време обаче той назначи бунтарката от Джерман Даниела Борисова да търка бюрото му като чистачка. По-късно стана ясно, че тя е работила в сладкарски цех на Виолета Гиздова и по едно и също време е работила на две места. Същевременно се разбра, че майката на Анин – Анка, е наложила запор на сметките на община Дупница, защото имала да взема 23 000 лв. от времето на кмета Атанас Янев, благословена с общинска поръчка от Братя Галеви.

„Иван Ибришимов е издигнат за кандидат-кмет с политическа измама, като се обяви за независим с подкрепата на БСП, НДСВ (каквото няма в града) и Сдружение „Обединени за Дупница”, начело с Кольо Илиев, стопанин на старото сметище в Дупница, който е спонсор както на Ибришимов, така и на бившия кмет Първан Дангов”, коментира се в града. Тримата бяха най- активни на протестите срещу новото депо. Проектът беше спрян, а Европа наложи на община Дупница глоба от 1 млн. лв. на година заради липсата на депо.

Припомняме, че когато беше общински съветник, Иван Ибришимов взе под наем общинския хотел „Стил” с благословията на действащия кмет Първан Дангов. После купи сградата за жълти стотинки с надути фактури за осъществени ремонти на космически стойности. Така плати на общината вместо 300-400 хил. само 100 000 лв. и назначи за управител Мария Чочова.

Мероприятието приключи с общ танц на кандидатите за общински съветници на БСП, НДСВ и Сдружение „Обединени за Дупница”, при който се поклащаха на сцената като матрьошки под звуците на „Моя страна, моя България”.

 

Снимките

1 Г. Пехливански

2 Георги Градевски-Конана

3 Иван Ибришимов (на преден палан)

4 80% от досегашните БСП съветници отново са се подредили в листата, те се поклащаха на сцената като матрьошки

5 Асен Башленски

6 Първан Дангов

7 Иван Ибришимов

8 Иван Ибришимов с екипа

9 Александър Анин (в средата)

 

Spread the love