Кюстендилци: Листата на АБВ е пълна с фурнаджийски лопати, лъсна топлата им връзка с ДПС – адв. Руев бранеше мюфтията, а проф. Домозетски се пробва за кмет от движението 

Filed under: Кюстендил |

Холдингът на кандидат-кмета Ангел Ангелов също се свързва с партията на Местан, никой тук не го познава, заявиха хората

219-01-09 Адв. Руев

 

Фурнаджийски лопати и хора, белязани като предатели, изпълниха листата на АБВ – Кюстендил за изборите, коментираха кюстендилци след предствянето на кандидатите за власт под Хисарлъка от лидера на партията Георги Първанов.

219-01-09 Къща Руев

Коментарите в областния град са, че това е алтернативната листа на ДПС, а кандидатът им за кмет Ангел Ангелов е син на бившия директор на Керамичния завод в село Драговищица Борислав Ангелов, известен като стара червена номенклатура. Сега Ангелов-старши е изпълнителен директор на бизнес сдружението „Руен холдинг”, а мястото си в завода отстъпил на сина си, който се върнал от Америка.

219-01-09 Димитър Домозетов

Холдингът, който се свързва с Движението за права и свободи, излъчи в мандата на БСП Любомир Васев за заместник областен управител. Васев също е в борда на „Руен холдинг”. Справка на листата на АБВ показва, че там гравитират лица, които са се подвизавали в най-различни партии. Тук  е директорът на Института по земеделие проф. Димитър Домозетов, който преди 12 години бе кандидат за кмет на Кюстендил от ДПС, както и училищната директорка пред пенсия Зоя Сотирова. Тя пък дълги години бе свързвана с БСП.

Digimax A50 / KENOX Q2

В листата е и Боян Милушев, също свързван с БСП, и брат на Иван Милушев, чийто хотел „България” в центъра на града бе сложен на тезгяха от частен съдебен изпълнител. Предпоследен в съветническата листа е адвокат Красимир Руев. Юристът си навлече гнева на кюстендилци, след като бранеше претенциите на Главното мюфтийство по всички дела за джамии в страната. Къщата му пък бе изрисувана с надписи ЮДА.

Апетитите на мюфтията не отминаха Кюстендил и Дупница, но кметовете Петър Паунов и Методи Чимев дадоха сериозен отпор, организирайки вълна от протести. В областния град дори бе извадено и черешово топче. За щастие апелативният съд в столицата поряза алчните за имоти и заяви, че Мюсюлманското изповедание не е правоприемник на това от едно време и претенциите са неоснователни. Руев не си направи труда да дойде на представянето и отсъстваше от залата.

Парадокс в листата е и името на Лоза Клечкова, чийто съпруг банкер е в листата на БСП за изборите. „Лъсна топлата връзка между АБВ и ДПС”, коментираха кюстендилци, нищейки кандидатсъветническата листа. Отгоре на всичко Първанов се зарече дори да бъде председател на предизборния щаб на човека си от Кюстендил, който е абсолютно непознат за хората от града. Гоце извади изтърканите послания към избирателите за превръщане на Кюстендил в Университетски център, за развитие на туризма, а също и да оправи демографската криза.

38-годишният кандидат за кмет на АБВ Ангел Ангелов развесели аудиторията с умилителната си изповед как на 19 години през 1997 г. бил „принуден“ да замине да учи в Америка.

Снимките:

1 Адв. Руев

2 Къщата на адв. Руев

3 Димитър Домозетов

4 Листата на АБВ е пълна с фурнаджийски лопати, според кюстендилци.

Spread the love