Кандидат-кметът на реформаторите Калоян Ханджийски алармира: Търгува се мястото на новия ОбС шеф в Благоевград  

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Коалиционният партньор Венцислав Кавазов от БЗНС: Надяваме се на балотаж, ще работим за по-лесен достъп до общината

 

 

220-04-01 malinov1Евродепутатът Светослав Малинов заяви в Благоевград пълната подкрепа на десните партии в Реформаторския блок за победа на кандидата за кмет Калоян Ханджийски и участниците в листата за следващ Общински съвет в града. „Аз съм сигурен, че Благоевград ще се възползва в лицето на новия си кмет Калоян Ханджийски и мнозинството в Общинския съвет, в което ще бъдем част и ние. При всички случаи ще има фрапиращи нарушения. Има голямо спокойствие, една подреденост и вяла кампания. Кандидати отказват участие в дебати“, каза на пресконференция вчера Светослав Малинов.

220-04-01-malinov2

Кандидатът за кмет Калоян Ханджийски разкри договорки още преди предстоящия вот. „Търгува се мястото на общински председател. Чуваме, че е обещано на Радослав Тасков, за реципрочната услуга той да помага на Атанас Камбитов. Ние считаме, че ако има нещо такова, трябва да е публично, да се казва пред хората и да бъде честно. Хората искат от кмета повече усилия за привличане на инвеститори, а проблемите им са ниските доходи и липсата на работа. За да има инвеститори, трябва да има некорумпирана и работеща община“, каза Калоян  Ханджийски. „Гласуването на благоевградчани с бюлетина номер 7 е верният избор за реформиране на пагубното за областния център статукво, наложено от досегашната местна власт. Първата ни задача е да спрем престъпното изтичане на финансови средства от общинската хазна, респективно от джоба на всички нас – данъкоплатците. Ние сме за икономически растеж, прозрачно управление на средствата от ЕС и като цяло – нов стил на работа в общинската и кметската администрация“, категоричен е кандидат-кметът Калоян Ханджийски.
Коалиционният партньор Венцислав Кавазов от БЗНС смята, че техен приоритет ще бъде да се разбере какъв е начинът, по който са разпределяни общинските пасища и мери, и как се е стигнало до 1 лев наем на декар. „Има ли хора, които са придобили голямо количество пасища и мери и са свързани с кмета Камбитов, имаме подозрения за това. В Благоевград наблюдаваме много заря, а на всички ни е ясно, че тя гръмва и изчезва. Това увеселение струва скъпо, а тези пари могат да бъдат използвани по разумен начин, с тях може да се асфалтират улиците в селата. Ще работим за повече представители в ОбС, за това Калоян Ханджийски да бъде кмет и гражданите да имат много по-лесен достъп до общината и първото нещо, което се надявам, че новият кмет ще направи, е да премахне пропускателния режим в общината. Ние се надяваме да отидем на балотаж и на следващия тур да бъдем победители”, каза Венцислав Кавазов.

Реформаторите декларираха за пореден път, че са отбор, който стои на принципите си и няма да изневерят на десните ценности. Целите им са кмет и поне 6-7 съветници в новия ОбС. Готови са за доверието на избирателите в Благоевград и селата за победа на балотаж.

Снимките:

1 Калоян Ханджийски (вторият отляво) разкри задкулисни договорки още преди предстоящия вот.

2   Евродепутатът Светослав Малинов (вторият отляво) пристигна в Благоевград, за да даде подкрепа на кандидат-кмета Калоян Ханджийски (вдясно).

 

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

 

Spread the love