Самоковската сензация Вивиан Кръстева спечели „Мтел атлетика за младежи” с 958 точки

Filed under: Самоков,Спорт |

 

Изабел Крамарска остана втора, медали и куп награди зарадваха призьорите

 

220-15-01-vasil-Pobeditelite...Вивиан Кръстева („Рилски атлет”) и Александър Димитров („Дунав”) са големите победители в генералното класиране в поредицата от 6 състезания „Мтел атлетика за младежи”, последното от които се състоя на националния стадион „Васил Левски” в столицата.

Освен медали и екипировка призьорите получиха и подаръци – селфи стикове и мобилни телефони, от генералния спонсор на надпреварата.

В генералното подреждане на турнира Кръстева окупира по  безапелационен начин първото място при момичетата с 958 точки. Тя изпревари съотборничката си Изабел Крамарска (717 т.) и Десислава Йорданова („Павел Павлов” – Враца) – 663 т.

При момчетата Александър Димитров се оказа недостижим на върха с 1057 пункта. Втори остана съотборникът му Григор Иванов с 1004 т., а тройката оформи представителят на „Нефтяник” (Шабла) Никола Николов с 920 т.

За отличното си представяне от началото на сезона Вивиан Кръстева получи специални похвали от треньора си Костадин Чифлиджанов, а честитки и съобщения пратиха близки, приятели и познати на изгряващата звезда в самоковската лека атлетика.

Организаторите пък отчетоха, че от началото на годината участие в състезанието са взели над 3200 деца, а програмата на спортната инициатива, организирана от телекома и Българската федерация по лека атлетика (БФЛА), ще продължи през октомври и ноември в училища от цялата страна. Целта е да се провокира интересът на малчуганите към едни от най-популярните олимпийски спортове.

 

На снимката: Победителите при момичетата и момчетата – Изабел Крамарска и Александър Димитров

Spread the love