Дупничанката д-р Мария Соколова №1 в класация на медиците, помогнали на най-много пациенти с хипертония и диабет, здравният министър Петър Москов й връчва 5000 лв.

Filed under: Дупница |

 

222-01-12046791_1480779755583364_5040848937222923851_nМедик от Дупница оглави класация на лични лекари, справили се най-добре при лечението на пациентите си на хипертония и захарен диабет. Вчера в ефира на една от националните телевизии здравният министър Петър Москов оповести пред цяла България, че номер 1 в тази класация е д-р Мария Соколова. Министърът отбеляза, че десетте най-добри лекари ще получат бонус от 5000 лева. Над 1,5 млн. души в България имат високо кръвно, а 450 000 души имат диабет, посочи министърът.

119-17-02-petar_moskov

Д-р Соколова е сред най-уважаваните от съсловието в града. Работи в кабинет в най-големия жилищен комплекс в града –„Бистрица”. „Отличен диагностик е. Често търся услугите й за лечение на сина ми Добромир, който е в детската градина и често се разболява. Тъй като става въпрос за детето ми, обикновено минаваме през кабинетите на още двама лекари, за да съм сигурна в заключенията. Каквото каже д-р Соколова, това се потвърждава. Диагнозата й винаги е точна”, сподели дупничанката Весела. Много сме доволни от докторката. Много е добра. За това говори фактът, че има много пациенти и единственото лошо е, че се налага много да чакаме, обясни друга от пациентките пред кабинета. Д-р Соколова и покойният й съпруг Борислав Соколов, който беше отличен специалист УНГ, бяха единствените дупнишки лекари, които преди няколко години, при побоя на Галевия охранител Георги Градевски-Конана над две момчета от града се отзоваха на вика за помощ на родителите на пострадалите и помогнаха. Мария и Борислав Соколови не забравиха Хипократовата клетва и в най-тъмните времена на Дупница помогнаха, докато страхът беше обзел колегите им и не посмяха да нагазят заповедта на Пламен Галев да не се отзовават.

Снимките:

1 Д-р Мария Соколова

2 Д-р Петър Москов

Spread the love