Бившият отговорник на клуба на пенсионера в Бобошево Екатерина Бачева: Кметът Крум Маринов ме уволни без причина, обрече ме на гладна смърт, имахме певчески групи, сега те минаха при жена му Стойка в читалището

Filed under: Дупница |

Живея със 156 лв., само лекарствата са ми 60 лв., плащам ток и вода и край…

Срещу плик продукти от първа необходимост работя в местната кооперация

 

223-01-02 9497048_n

„Кметът на община Бобошево Крум Маринов обърна цял Благоевград и с административни трикове без причина ме отстрани от длъжността отговорник на клуба на пенсионера. Подведе целия Общински съвет, като заяви, че съкращава поста, но ще ме остави на работа по програма. Ослепях и претърпях две операции заради тормоза, който ми нанесе”, обяви пред „Вяра” уволнената Екатерина Бачева и добави: „Ангажиментите си ги изпълнявах с най-голяма радост и посвещение. Без предизвестие обаче преди 2 години без нарушение реши да ме съкрати. Той добре знае, че аз имам две лоши болести – захарен диабет и сърдечна недостатъчност. Представих му документи, за да го умилостивя и да ме пожали. Извадих си документ от ТЕЛК, в който черно на бяло пишеше „лицето не трябва да бъде освобождавано от работа”. Това не го спря. В един и същи ден в 2 и 2,15 часа уволни мен и брат ми. Така Маринов съсипа семейството ми за един ден.

223-01-02 КРУМ-МАРЛИНОВ-P1140857-copy

Ходих при него и питах защо, исках да зная какви са мотивите. Той дори не благоволи да ме погледне.

Разбрах, че лично е ходил до всички възможни институции в Благоевград и се е сдобил с разрешение да ме уволни. Той си знае как го е уредил. Започнах дела и въпреки че съм с тези две болести, аз загубих делото на първа инстанция в Дупница, защото Маринов  е успял да представи решението си да ме съкрати като гласувано от Общинския съвет. Само че Крум Маринов е подвел общинските съветници, като е казал, че ще ме остави на работа по социална програма. Това обаче не се случи. Вместо мен е назначил Стефан Бояджиев, който просто само отключва и заключва клуба. В България такъв клуб без отговорник просто няма. Но Бояджиев няма никаква вина за случилото се с мен. Той няма и отношение с културно-масовата дейност, който кипеше по мое време. Човекът също е инвалид и Господ здраве да му дава, той също е полезен.

Аз получавах минималната заплата от 345 лв. Човекът, назначен на мое място, може по програма да получава и повече, не зная. Дойде просто в клуба един ден и без всякакво обяснение Крум Маринов ми връчи заповедта. Аз едва не умрях, просто ми стана лошо. И най-странното е, че аз не съм подкрепяла друг кандидат за кмет в Бобошево. Аз и моето семейство работихме за това той да стане кмет. Даже Крум Маринов в хода на предизборната си кампания идва няколко пъти при мен и брат ми и заяви: „Вие проблеми няма да имате, само гласувайте за мен.” Поста отговорник на клуба на пенсионера заемах 17 години без 5 дена, без да съм направила и едно нарушение, останах без работа. Затова искам да разкажа на хората за поведението на Крум Маринов и те сами да си направят извода за неговия морал. Той гони местните хора и назначава хора от Благоевград, Кюстендил, а ето че моето семейство го съсипа. И ние не сме единствените, от него има много ужилени семейства, които едва свързват двата края. Когато бях начело на пенсионерския клуб, организирах жените, ходехме по фестивали. Имахме и мъжка, и женска група и развивахме невероятна културно-масова дейност. Любопитна подробност е фактът, че съпругата на Маринов – Стойка, е читалищен секретар. Имам чувството, че и тя има пръст в моето уволнение, за да може да вкара културно-масовата дейност под шапката на читалището. Сега певческата група пее в читалището при нея.

Престъплението на Крум Маринов в случая е, че той първо ме съкращава, а после иска разрешение от Общинския съвет да се съкрати длъжността, като ги подвежда, че ще ме назначи по програма. Аз живея сама, нямам мъж, който да ме подкрепи. Когато работех като отговорник, плащах за лекарствата си по 30 лв. на месец, а сега плащам по 60 лв., защото състоянието ми се влоши. Крум Маринов ме разболя още повече. Загубих зрението си, претърпях операция на очите. Делото приключи на втора инстанция и той веднага побърза да ме даде на съдия-изпълнител. Аз дори не съм получила известие, че той е спечелил делото. Така изгорях и за делата с още 600 лв. Аз нямам пари да обжалвам повече. Живея на една пенсия по болест от 156 лв. Гладувам като куче. От глад даже напълнях. Затова искам да разкажа на цяла България що за човек е Крум Маринов и с какво морално право този човек се кандидатира отново за кмет, след като преследва местните хора като мен, които му гласувахме доверие. Той презира социално слабите хора, той презира хората, от които няма изгода.

Сега успях да си намеря работа като магазинер в местната кооперация, но тук не ми плащат в левове, а с малко продукти от първа необходимост. Аз трябваше да започна да работя някъде, защото изпаднах в жестока депресия и щях да умра просто от мъка. Щом като си платя тока и водата, аз оставам без една стотинка. Това човек ли е? И пак беше пратил хора при мен да ме агитират да гласувам за него.”

Снимките:

1 Екатерина Бачева

2 Крум Маринов

Spread the love