Ново ръководство поема ДПС в Самоков, биячът на журналисти Пиже се предаде в полицията, заличиха го като кандидат за ОбС

Filed under: Актуално от днес,Самоков |

224-02-01 aleksandyr-metodiev

Може да има ново ръководство на ДПС в Самоков, отсече лидерът на ДПС Лютви Местан, след като кандидатът за общински съветник Трайчо Василев-Пиже преби екип журналисти. „Още в първото заседание на Централното ни оперативно бюро след кампанията лично ще поставя въпроса за политическата отговорност на местната ни структура за номинирането на подобни кандидати за общински съветници. Не изключвам вариант, при който тази структура да бъде разформирована, да се проведе нова конференция и да се избере ново ръководство на партията ни в Самоков”.

224-02-01 Лютви-Местан

Трайчо Василев-Пиже се предаде доброволно в полицейското управление в Самоков. Той обаче мина през задния вход на сградата. По-рано бе свален имунитетът му като кандидат за общински съветник. Василев беше втори в листата на ДПС в Самоков. Припомняме, той нападна тв екип, отишъл да вземе интервю от него в качеството му на кандидат за местния вот. На трима от извършителите са повдигнати обвинения и наложена 72-часова мярка за неотклонение. За 24 часа бяха задържани петима души – криминално проявените и осъждани Ангел Ангелов (48 г.) и синът на Пиже Ивайло Василев (23 г.), 24-годишният Владимир Андонов, 62-годишната В.Х. и съпругата на Пиже – 48-годишната Истиляна Христова.

224-02-01 пеже
В ОИК-Самоков е постъпило заявление от Трайчо Цветанов Василев с искане да бъде заличена регистрацията му като кандидат за общински съветник, като той беше заличен. Хората в Самоков възмутено звъняха на редакционните телефони: „С какви очи Бат Сали реди листа от криминално проявени лица, а след това се извинява, че те са пребили представители на четвъртата власт. Не помисли ли предварително, че човек със 7 присъди като Пиже не е за властта, това показа и агресията му към журналистите. ДПС в Самоков се срина, всички ги сочат, доверието падна под нулата”, коментираха самоковци. Припомняме, че в опитите си да защити Пиже Бат Сали съвсем се оплете и обърка концепция с концесия. „Неговата концесия е, че се стреми да развива младото поколение, тъй като самият той не е дообразован. В смесените училища ромските деца не са допускани. С негово ходатайство наши деца ходят на училище”.

Снимките

1 Александър Методиев

2 Лютви Местан

3 Трайчо Всилев-Пиже

Spread the love