Кандидат-кметът Зинаида Хаджимитова от ПП „Българска пролет”- Самоков, на старта на предизборната си кампания: Ако ме подкрепите за кмет, първо ще направя пълна финансова ревизия на община Самоков и тя ще стане достояние на целия град

Filed under: Актуално от днес,Самоков |

Втори в листата кандидат за общински съветник е популярният адвокат, спечелил стотици дела, Пламен Механджийски

ю09-10-MERI-3  DSC_8046и Любенова

ПП „Българска пролет” – Самоков откри предизборната си кампания за местните избори с препълнена залата на Младежкия дом. На откриването присъстваха кандидатите за общински съветници от листата на партията, кандидати за кметове на населени места, независимият депутат и председател на ПП „Движение за радикална промяна „Българска пролет” –Велизар Енчев, заместник-председателя на ПП г-н Мандиков, и много симпатизанти на партията. Велизар Енчев поздрави гостите, запозна ги с международното положение и с дебатите в парламента. Той разясни защо не трябва да се подкрепи електронното гласуване: ”Лично аз подкрепям електронното гласуване. Но не в сегашния момент, когато в България има масивен корпоративен и контролиран вот. Първият е във фирмите на видни олигарси, вторият – в циганските гета. Въвеждането на електронно гласуване ще помогне на купувачите на гласове да купят вота на хиляди българи за няколко часа, като им вземат IP адресите срещу съответното заплащане.

09-10-MERI-3  Велизар Енчев

В България няма институция, която да предотврати този срамен феномен – купуването на гласове, защото управляващите са заинтересовани от него”– каза Енчев. Той изтъкна, че екипът в Самоков е силен, професионален, с доказани честни хора и творци, допринесли много за града. „Това са хората, които могат да прекратят порочния модел на управление на общината. Гласувайки с бюлетина № 15, вие гласувате за един по-достоен живот”, каза Велизар Енчев.

09-10-MERI-3 Зинайда Хаджимитова кандидат кмет за Самоков

Кандидат-кметът и водач на листата Зинаида Хаджимитова, представи кандидатите за общински съветници, кметове на кметства също и програмата на общинската организация за община Самоков. Зинаида Хаджимитова притежава добри творчески умения, известна е като писател, завършила е УНСС – София, мениджър по управление на почивно дело.

Втори в листата е адвокат Пламен Механджийски, популярен със стотици печелени съдебни дела, завършил през 1980 г. ВСШ „Георги Димитров” и през 1995 г. право в СУ „Св. Климент Охридски”.

Следват в листата: Любомир Малинов – режисьор, Румяна Ангелова – инженер, Иван Ненов –писател, Христо Христов – писател, Виолина Няголува – педагог, и др.

„Основните акценти в нашата програма са свързани с по-добрия контрол върху изразходването на общинските средства – ние сме за прозрачно и ефективно управление на обществените средства. Ние сме за нова бюджетна политика, оптимално намаляване на местните данъци и такси и най-важното – нулева толерантност към корупцията в администрацията и в обществените поръчки.

Ние ще предложим нов подход за намаляване на безработицата, подобряване на бизнес средата, насърчаване на малкия и среден бизнес. Наблягаме на спазването на реда и закона, без спекулации на етническа основа – всички сме жители на града и законът е равен за всички. Аз, като кандидат за кмет, гарантирам, че всичко в нашата община ще се решава отрито, че ще се борим за въвеждане на ясни правила за провеждане на местни референдуми по въпроси, свързани с общественозначими проблеми на общината. Едно от първите неща, които ще направя, ако ме подкрепите за кмет, е пълна финансова ревизия на община Самоков и тя ще стане достояние на целия град. 25 години стигат! Не ви ли омръзна да ви лъжат? Бюлетина №15 ще сложи край на досегашното управление. Аз и моят екип не обещаваме – ние гарантираме, че с култура и морал ще работим за достойното управление на община Самоков. С култура и морал ще върнем възрожденския дух на града ни” – приключи речта си г-жа Хаджимитова.

 

Снимки:

1 Залата в Младежкия дом бе изпълнена с народ

2 Велизар Енчев

 

3 Зинаида Хаджимитова

 

 

 

 

Spread the love