Крадец преби дядо в Благоевград и офейка с 20 лв. и телефон

Filed under: Благоевград,Петрич |

 

Глобиха със 100 000 лв. Валентин Тодоров от Петрич заради контрабанда на дрога през Кулата, получи 6 г. и 8 месеца затвор

police_car

75-годишен дядо бе нападнат и пребит в центъра на Благоевград. След като го стоварил на земята, побойникът крадец успял да издърпа от ръцете му и да му открадне чантата, в която имало 20 лева и телефон, съобщиха от пресцентъра на полицията. Инцидентът с дядото станал преди ден, едва вчера обаче той се окопитил от стреса, събрал сили и подал сигнал в полицията. Дядото уточнил, че рано сутринта на 6 октомври в центъра на града неизвестен мъж му е нанесъл удари по главата и гърба и му отнел чанта от плат, съдържаща мобилен телефон, връзка с ключове, джобно ножче и сумата от около 20 лв., след което избягал в неизвестна посока. Стойността на нанесената щета е около 70 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Валентин Тодоров от Петрич пък получи 6 г. и 8 месеца затвор като подбудител на контрабанда на дрога през ГКПП „Кулата”. Присъдата постанови Окръжният съд в Благоевград, като освен лишаването от свобода Тодоров ще трябва да плати и 100 хил. лв. глоба, информираха още от там. Четири години пък ще лежи зад решетките съучастникът му Петър Кютукчиев. Припомняме, че на 22 април т.г. около 12 часа на ГКПП „Кулата” Кютукчиев направил опит да пренесе през границата на страната с Гърция, със собствения си лек автомобил „Деу Есперо“ 200 грама хероин, на стойност 12 941 лв. Превозното средство, послужило за превозване на наркотичното вещество, е отнето в полза на държавата, съобщи прокуратурата. Присъдата на двамата не е окончателна и може да се обжалва.

 

Spread the love