Директорът „Сигурност” на „Виваком”, специализирал във ФБР – Пламен Василев, кандидат кмет от ГЕРБ за Ковачевци: Искам да спася селото от обезлюдяване, водя преговори за отваряне на цех, който да даде хляб на 50 човека

Filed under: Актуално от днес,Перник,Радомир |

50-годишният водопровод в общината е на ръба на възможностите си, а в Ковачевци има само 4 спечелени европроекта от 50 възможни

Живея в панелен апартамент, предлагали са ми подкупи, но никога не съм се възползвал

В България има 55 души с доживотни присъди без право на замяна, работил съм по 28 от тях, заяви Василев, който е бил началник в отдел „Убийства” към НС „Полиция”

DSC02292 copy

 

Пламен Василев е на 49 години, роден на 03.12.1965 г. в София. Живее в село Егълница. Електроинженер е, завършил е и педагогика, също и завършил Полицейската академия на МВР – София и на ФБР – Будапеща (2001г.), Испания (2005г.) и Англия (2008г.). В момента работи в БТК ЕАД („Виваком”) от 2010 г. до момента, управител е на БТК НЕТ и директор „Сигурност” на „Виваком”. Минал е през цялата стълбица на МВР, тръгвайки от най-ниското стъпало. Василев е генерал-майор от резерва, до 2010 г. е работил в Министерството на вътрешните работи, от 2006 до 2010 г. е заместник-директор и директор в НС „Полиция”. От 2002 до 2005 г. е началник-отдел в НС „Полиция”, през 1998-2002 г. е главен експерт в отдел „Убийства” на НС „Полиция”, 1993-1997г.- началник-група на 9-о РПУ- София.

 

 • Защо човек с Вашата кариера иска да стане кмет на община Ковачевци? Явно познавате добре хората, закона, за какво Ви е този пост?
 • Считам, че натрупания от мен житейски и професионален опит бих могъл да използвам за доброто на хората от община Ковачевци. Този пост не е по-високо стъпало от поста, който заемам в момента. Наистина смятам, че мога да помогна общината да се развива по-добре, а също и да спра корупционните практики.
 • Сегашната Ви заплата по-висока ли е от тази на действащия кмет на Ковачевци, която е около 1500 лв.?
 • Да. Аз не си търся работа, просто искам да помогна. Мога и затова искам да помогна. Аз живея в тази община и виждам много неща, които са нередни.
 • Какво искате да промените?

225-01-08 Емил Денков

 • Водопроводът в цялата община е на между 50 и 60 години. Той е на ръба на възможностите си. И без това демографският проблем в тази община е сериозен, но в момента, в който остане и без вода, в Ковачевци няма да остане нито един човек. Считам, че не е далеч денят, когато това ще се случи, ако не се вземат незабавни мерки за решаването на този проблем.
 • Има ли изготвен проект общината за решаването на този генерален проблем?
 • Не, няма.
 • Колко изготвени европроекта има в общината?
 • Знам, че групата на ГЕРБ в Общинския съвет, която се състои от 11 човека, са гласували общината да се включи и да изготви 50 проекта. Едва 4 са се случили, един от тях е за изграждането на спортно игрище, каквито се направиха из цяла България. Ако искаме да продължат да съществуват малките населени места като Ковачевци, трябва да се вземат незабавни мерки от хора, които искат и могат да ги спасят.

225-01-08-vasil-stanimirov

 • Какво ще направите за бизнеса, всеки, който тръгва към властта, казва, че ще даде шанс на местния бизнес и бизнесмени. Но после забравя и общинските поръчки се печелят от фирми от другия край на България, за да не каже местният бизнесмен пред гражданите каква комисиона е взел кметът, за да спечели поръчката.
 • Има бизнесмени в общината, те не са чак толкова богати.
 • Те подкрепят ли ГЕРБ и само на тях ли ще давате поръчките? Имате ли обръч от фирми?
 • Никога не съм имал обръч от фирми и не бих подходил към местните фирми по партийна принадлежност. Мен ме интересува да има работа за местните хора и те да останат в общината. Аз не искам да действам на този принцип.
 • На Вас, като на елитен полицай, не са ли Ви предлагали рушвети и подкупи?
 • Предлагали са ми, но никога не съм се възползвал. Пред избирателите си декларирам, че живея в панелен апартамент в „Люлин” в София, който купих през 1983 г., имам и наследствена къща в село Егълница, община Ковачевци, 7 дка земеделска земя и 10 дка гора.
 • Вие за какво си харчите парите? Може би пътувате в чужбина по екскурзии?
 • Не, в чужбина съм пътувал само служебно. Нямам дългове към никого, живея честно и предполагам, че нищо няма да се промени в моята имотна декларация, ако стана кмет.
 • Разкажете ни нещо за работата си полицията, кого от големите криминални босове сте разследвали?
 • Хубаво е този разказ да остане само за вас, защото нямам право да изнасям такава информация. Около 55 души са осъдените на доживотен затвор в България без право на замяна. Те са заключени завинаги на практика. По 28 от тези случаи съм работил аз като главен експерт в отдел „Убийства”. Сред тези 28 случая има много известни имена.
 • Как смятате да привлечете инвеститори, за да осигурите нови работни места в общината?
 • В тази община не са разкривани нови работни места от много години. Имам уверение от собственик на предприятие в България, че може да се разкрие цех за сглобяване на различни електронни уреди, като например касови апарати. Това е чисто екологично производство, което идеално пасва за община Ковачевци и имам такава възможност, дано да я осъществя, да разкрия между 25 и 50 работни места в такова производство. Една от част от хората, съвсем малка, живеят и разчитат само на програмите за временна заетост. Това не е работа. Считам, че мога да предоставя такава възможност за разкриване на цех в Ковачевци. Имам предварително проведени разговори в тази насока. Така ще се опитвам да привличам инвеститори – с разкриване на малки цехчета. Най-важното е да се активизират усилията на общинската администрация по отношение на кандидатстване и разработването на европроекти.
 • Кой е Вашият екип?
 • Разчитам на хората, които в момента са общински съветници от ГЕРБ, разчитам на лидера Емил Денков. Имам подготвени хора и за европроектите. С мен са точните хора, които могат да съдействат да се случат добрите неща и в Ковачевци.
 • Срещу сега действащият кмет Васил Станимиров има много сигнали, подадени от съветници от ГЕРБ и от обикновени хора, Вие, ако се натъкнете на злоупотреби, ще ги внесете ли в прокуратурата?
 • Няма да има никакъв компромис към никого. Срещу кмета има внесени сигнали и от други политически сили, както от ляво, така и отдясно, както и от жители на общината. Нека оставам правораздавателната и съдебната система да си свържат работата. Ние можем само да изразим съмнение. Пътят, който ние сме поели, ще доведе до истински резултати.

 

 

Снимките

1 Пламен Василев

2 Василев заяви, че разчита на лидера на ГЕРБ Емил Денков и че с него са точните хора, които могат да съдействат да се случат добрите неща и в Ковачевци.

3 Васил Станимиров

 

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Spread the love