Кандидат-кметът на ГЕРБ д-р Атанас Камбитов в Бело поле и Покровник: Със 176 млн. лв. от Европа ще подобрим живота в селата на община Благоевград

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

 

225-07-01-sela1Със 176 млн. лв. по европроекти община Благоевград ще има възможност да подобри условията за живот в селата, каза на среща с жители на Покровник и Бело поле кандидатът за кмет на Благоевград от ГЕРБ д-р Атанас Камбитов. По време на срещите бяха обсъдени различни въпроси, вълнуващи хората, живеещи в близките до Благоевград села.

225-07-01-sela2

„Аз възприемам Покровник и Бело поле като квартали на града. Стараем се да помагаме възможно най-много“, заяви по време на срещите д-р Атанас Камбитов. Той обясни на жителите на Покровник и Бело поле, че от следващата година общината ще може да концентрира усилия върху подобряване на условията за живот в селата, тъй като до средата на 2017 година има 176 млн. лева, защитени по европроекти.

„Благоевград е по-специфична община, ние сме градска алгомерация и нямаме възможност като много други общини да усвояваме средства по проекти за селските райони. Сега, когато имаме гарантирани тези 176 млн. лева, общината спокойно ще може да съсредоточи усилия и върху развитието на селата“, обясни д-р Атанас Камбитов. Кандидатът за втори пореден мандат пое ангажимент пред жителите на село Покровник да съдейства за отварянето на пенсионерски клуб, какъвто по-възрастните хора поискаха. Освен това те получиха и уверение, че ще бъдат ремонтирани и асфалтирани общо четири улици.

Пред жителите на село Бело поле,д-р Камбитов съобщи добрата новина, че в проекта за изграждане на депото за твърди битови отпадъци е одобрен обходен път. „По този начин сметосъбиращите коли няма да минават през самото село“, каза още д-р Камбитов. Той поясни, че вече е издадено строително разрешение, очаква се процедурата да стартира през ноември, а през януари да бъде избран изпълнител. Идеята е обектът да бъде завършен до юни месец, като по този начин да отпаднат санкциите за общината, както и да има възможност Благоевград да се възползва от мерките за компостиране. На срещата бяха поставени въпроси с подобряване инфраструктурата на селото, за което д-р Камбитов пое ангажимент.

„За последните четири години няма проблем, свързан с Бело поле, който да съм споделил с Атанас Камбитов и да не ми е оказал съдействие“, категоричен беше кандидатът за кмет и досегашен управник на селото Иван Стойчев.

Пред жителите на двете села кандидатът втори мандат Атанас Камбитов маркира свършеното през последните четири години в общината и сподели основните цели и приоритети за развитието на Благоевград за периода 2015-2019 година. В срещите взеха участие народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева и кандидати за общински съветници.

Снимките:

1 Атанас Камбитов (вдясно) маркира свършеното през последните четири години

2 Камбитов поговори с хората

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

 

Spread the love