Шофьор камикадзе разби тухлена ограда пред блок в Дупница, потроши колата на бившия шеф на пожарната Здравко Бочуков и избяга

Filed under: Дупница |

Съпругът на известната зъболекарка д-р Касиерска: Разминах се на косъм с трагедията, щетите са за над 1000 лв., внукът Алекс: С кой акъл може да седнеш пиян зад волана

225-01-05 298 copy

Шофьор камикадзе порути тухлена ограда на жилищна кооперация срещу сградата на ВиК – Дупница и потроши автомобила на бившия шеф на пожарната Здравко Бочуков. Шофьорът е избягал от мястото на инцидента.

225-01-05 299 copy

Здравко Бучков, който е съпруг на известната зъболекарка д-р Василка Касиерска, се разминал на косъм с трагедията. Той имал намерение да ходи на село с колата си, но когато излязал навън, останал потресен от апокалипсиса наоколо.

225-01-05 297 copy

Инцидентът е станал по първи петли около 5.30 ч. сутринта в неделя. Шофьорът, за когото потърпевшите се чудят пиян ли е бил, или дрогиран, се спуска по стръмното на ул. ”Патриарх Евтимий” и погрешно взема завой наляво, вместо за ул. „Цанко Церковски”.

225-01-05 _111254 copy 225-01-05 0300 copy 225-01-05 _105338 copy 225-01-05 _105703 copy

Така той се врязва с бясна скорост в двуметровата тухлена ограда на жилищната кооперация №6, срещу ВиК – Дупница. Автомобилът вероятно два пъти е ударил стената, първо е забърсал единия кол на страничната ограда и след това се удря в масивната ограда, смятат съседи. В кооперацията живее семейството на уважаваната дупнишка зъболекарка д-р Василка Касиерска. Оградата се е стоварила с цялата си тежест върху лек автомобил „Рено Клио”, собственост на съпруга на зъболекарката Здравко Бочуков, пенсионер. За късмет в този ранен час собственикът на автомобила не е бил във возилото си. Стъклото на шофьорското място зад волана и страничното стъкло са разбити.

Щетите по потрошения автомобил са над хиляда лева и за оградата още толкова. Живеещите в кооперацията цял ден разчистваха след катастрофата. Полицейски екип направи щателен оглед на мястото на инцидента.

16-годишният Алекс Бочуков, който миналата зима организира кампанията и концерта за спасяването на малкото момиченце Бети от Кюстендил, недоумява как някой може да седне зад волана пиян и да го допуснат да кара по улиците. Алекс е внук на д-р Касиерска и син на бизнесмена Асен Бочуков. „В разчистването на останките от оградата взеха участие всички мъже в кооперацията”, разказа Алекс, който апелира всеки, който има някаква информация за извършителя на катастрофата, да я сподели.

Снимките:

1 и 2 Автомонтьорът Сашо оцени щетите по колата на Здравко Бочуков за над 1000 лв.

3: 16-годишният Алекс Бочуков на мястото на съборената ограда

4 и 5 Оградата се е стоварила с цялата си тежест върху лек автомобил „Рено Клио”

6 и 7 На мястото преди е имало двуметровата тухлена ограда на жилищната кооперация №6, срещу ВиК – Дупница.

Spread the love