Сашо Николов от ШК „Марек Юнион-Ивкони“ и Любомир Данов спечелиха международния турнир по шахмат в памет на Любен Константинов

Filed under: Дупница,Спорт |

 

226-15-02-nagrajdavane

В петък, събота и неделя в гр. Дупница се проведе международен фестивал в памет на основателя на организирания шахмат в града. Заедно с група ентусиасти Любен Константинов основава първата шахматна секция в Дупница през далечната 1948 г. Той е многократен градски и окръжен шампион, дългогодишен ръководител на шахматния кръжок към Пионерския дом.

226-15-02-otkrivane_1

В петък се състоя блицтурнирът, а в събота и неделя турнирът по ускорен шах. Общо в двете състезания взеха участие 56 състезатели, между които седем международни майстори. Участваха и гости от чужбина – три от Сърбия и един от Русия.

Блицтурнирът бе спечелен от Любомир Данов с отличния резултат 11,5 точки от 15 възможни. На второ и трето място се класираха международните майстори Сашо Николов и Ивайло Енчев, а четвърти остана ФИДЕ майсторът Вячеслав Тиличеев от Русия.

В турнира по ускорен шах победител е международният майстор Сашо Николов от ШК „Марек Юнион-Ивкони“, следван от международните майстори Ивайло Енчев и Боролюб Златанович.

Главен съдия на фестивала бе гросмайстор Венцислав Инкьов, международен съдия на ФИДЕ.

 

Снимки:

1 Награждаване на победителя Любомир Данов, до него са гросмайстор Венцислав Инкьов и Методи Стойнев.

2 На откриването на турнира присъстваха кметът инж. Методи Чимев и Ивайло Константинов.

Spread the love