Водачът на БДЦ листата за Самоков Мая Христева представи кандидат-кмета Лидия Дюлгерова в Рельово: С добро управление ще възродим самоковските села и ще върнем младите хора

Filed under: Актуално от днес,Самоков |

 

Павел Кашинов: В Африка са по-добре – ние нямаме канализация и асфалтирани улици

Бащата на Лидия Дюлгерова беше отговорен и достоен кмет, вярваме, че тя ще бъде чудесна управничка, казаха хората

Райна Кашинова, Латинка Кръстева, Вера Гайдарова, Елена Бандрова: През ден се пукат тръби, мостът на р. Палакария се крепи на косъм, откраднаха парапета на моста за Белчин бани, помогнете ни

 227-05-01 Мая-Христева

 

Водачът на листата на Български демократичен център Мая Христева представи кандидата за кмет на Рельово Лидия Дюлгерова пред 50 симпатизанти в самоковското село. Хората ги посрещнаха радушно и споделиха наболели проблеми, които никой не е решил досега. Христева и Дюлгерова изслушаха оплакванията на хората за неасфалтираните улици и чести ВиК аварии, както и страховете им, че младите хора съвсем избягаха от селото. Представителите на БДЦ обещаха да направят всичко по силите си животът в Рельово д се подобри.

227-05-01 кандидата за кмет на с. Рельово ,Лидия Дюлгерова

 

Водачът на листата за общински съветници Мая Христева и кандидатът за кмет на с. Рельово Лидия Дюлгерова представиха програмата на БДЦ пред жителите на селото. Пред събралите се жители Мая Христева сподели: „Местната коалиция БДЦ-ВМРО, която е регистрирана за участие в кметските избори на 25 октомври, се състои от две парламентарно представени партии – БДЦ, чиито съпредседател е д-р Красимира Ковачка, и ВМРО, чийто общински председател е Стоимен Перфанов. Участваме в изборите с кандидати за кметове на 9 села и кандидати за ОбС. Нашите кандидати за общински съветници са хора с опит в местното самоуправление, с различни специалности, в които са професионалисти.

227-05-01  IMG_4639 227-05-01  IMG_4640

Между нас има адвокати, лекари, хора, занимаващи се с частен бизнес, инженери, спортисти. Партията „Български демократичен център“ е за създаване на специална държавна политика, насочена към подкрепа на семействата с един родител и на семействата с деца със специални потребности. България има нужда от достъпна, качествена и навременна медицинска помощ, която да гарантира здравето и максимална продължителност на живота на гражданите. С добро управление ще превърнем Самоков и селата привлекателни за живеене. Издигаме 9 кандидати за кметове, които познават местните проблеми и имат ясно виждане за тяхното разрешаване. Смятаме, че за с. Рельово нашият кандидат Лидия Дюлгерова е абсолютно достоен и има реални шансове да спечели”, заяви Мая Христева и призова жителите да гласуват за Лидия Дюлгерова с бюлетина № 6 за кмет на с. Рельово.

Семейството на кандидат-кмета Лидия Дюлгерова е многоуважавано сред жителите на с. Рельово. Бащата на Дюлгерова – Райчо Дюлгеров е бил дълги години кмет на селото. Всички коментираха, че си го спомнят като човек с добри управленчески качества, един от добрите и достойни кметове. „Лидия Дюлгерова притежава същите качества“, казаха хората.

“Неведнъж съм ви показвала колко ми е свидно за селото и за вас. Искам да се грижа и да подобря живота на всеки един жител, като дам надежда всеки един проблем да бъде разрешен. Проблемите, които са на всеки ъгъл от години, мога да ги реша с всеотдайност и с ваша помощ. Убедена съм, че може да постигнем резултати. Правата и задълженията на един кмет са много отговорни. Компетентност и желание за работа е формулата за всеки успех. Нека с №6 да върнем старата слава на Рельово”, заяви Дюлгерова.

Жителите бяха единодушни, че проблемите на селото са неразрешени от години. Райна Кашинова, Латинка Кръстева, Вера Гайдарова и Елена Бандрова споделиха:

„В селото проблемите се натрупаха с времето. Тук водата е под всякаква критика. През ден се пукат тръбите и постоянно има аварии. През центъра на селото минава река Палакария, а мостът ще падне всеки момент. На моста за Белчин бани парапетът е откраднат и до ден днешен не е обезопасен. Оттам минават деца, животни и всеки ден треперим да не стане някоя трагедия. На никого до момента от управляващите не му прави впечатление, че ни грози опасност. Тук млад човек не остана. От години нямаме една асфалтирана улица. Тук няма разрешен участък за добив на дърва за местно население. Научихме се да спестяваме по 5-10 лв. от мизерните пенсии, за да си купуваме борови дърва. Кметът на селото трябва да бъде отговорен и да се грижи за всеки един нас, жителите”.

Павел Кашинов, който е бил дългогодишен служител в завод „Самел“, си спомня, че по негово време са работели около 3200 души. Той се присъедини към всеобщото мнение на жителите: “Моето лично мнение е, че тук проблемите трябва да бъдат решени в най-кратки срокове. Водопроводът е под всякаква критика, плащаме си за мръсна вода. В 21. век сме, а селото няма канализация. Ние сме с етернитови тръби, които са канцерогенни. Децата ми живеят в Африка. Тук за младите хора няма бъдеще. Няма клубове, няма зала, тенис на маса, няма с какво да се занимават. Ние сме се върнали точно 100 години назад. Минимални са ни средствата. Моите деца ми дават непрекъснато примери, сравняват, че селата в Африка изглеждат прекрасно пред българските. Там торът от животните се използва за произвеждане на биогаз, който се ползва от населението, а ние къде се намираме в 21. век? Водопроводът ни е на над 70 години. Нашето село е амфитеатър. Няма асфалтирана улица. Кметът на селото ни трябва да бъде отговорен. Героят на Алеко Константинов преди повече от 100 години казва, че всички са маскари и иска да му дадат солунската митница за един месец“.

Досегашните управляващи на селото са давали много обещания, които до ден днешен не са изпълнявани, споделиха хората. Други разказаха, че от БСП са им обещавали велики неща, на които било трудно да повярват. Те заявиха, че кметове на селото са се сменяли много и всички са били от БСП, също и кметовете на Самоков са от 40 години, но проблемите им останали нерешени до ден днешен.

Хората си тръгнаха изключително позитивно заредени от добрите думи на водача на листата Мая Христева и от кандидат-кмета за с. Рельово Лидия Дюлгерова от ПП БДЦ с бюлетина № 6.

Юристката Мая Христева е бивш председател на Комисията по законност, обществен ред и общинска собственост в Общински съвет – Самоков за мандат 2011-2015 г. През мандата комисията бе една от най-натоварените и отговорни. Взети бяха доста важни решения, касаещи придобиването, разпореждането и управлението на имоти общинска собственост. Съществена част от тях засягаха управлението на общински земи.

Снимките:

1 Мая Христова

2 Лидия Дюлгерова

3 и 4 Пред събралите се жители Мая Христева сподели: „Местната коалиция БДЦ-ВМРО, която е регистрирана за участие в кметските избори на 25 октомври, се състои от две парламентарно представени партии – БДЦ, чиито съпредседател е д-р Красимира Ковачка, и ВМРО, чийто общински председател е Стоимен Перфанов.

 

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Spread the love