Жителите на самоковското село Доспей посрещнаха с баници отбора на коалиция БДЦ-ВМРО начело с Мая Христева, депутатът д-р Кр. Ковачка: Нуждаем се от европейски средства, за да превърнем града в топкурорт

Filed under: Актуално от днес,Самоков |

Шефът на реанимацията в „МБАЛ –Самоков“ Борислав Филчев: Гласувате с №6 на изборите, дайте шанс на Самоков

 Баба Надежда Джупанова: Д-р Ковачка, д-р Филчев, д-р Гълъбов и д-р Цонев ме вдигнаха на крака след тежка операция, ще гласувам с №6 на 25 октомври

228-05-01-6- 228-05-01 -1 

Над 50 симпатизанти посрещнаха с домашни баници в самоковското село Доспей съпредседателя на БДЦ –д-р Красимира Ковачка и нейния отбор за местните избори, начело с Мая Христева.

Жителите на Доспей се бяха събрали, за да чуят предизборната програма на местна коалиция БДЦ-ВМРО. Д-р Красимира Ковачка приветства всички привърженици на БДЦ и ВМРО в селото и представи кандидатите за общински съветници.

228-05-01 2-5- 228-05-01

„Зная, че и на тези месни избори има много кандидати, много листи, но ние искаме да се състезаваме с програми и конкретни идеи за развитието на Самоков и селата в региона. Всеки кмет знае какви са проблемите в неговото населено място, знае какви са проблемите на хората, затова нека се борим да развием Самоков и региона. Всички виждаме, че градът е променен, който го отрича, означава, че не е обективен. Самоков е по-различен, по-хубав е и това трябва да си го признаем. Но направеното не е достатъчно. Нужно е да се спечелят повече европейски пари, да се вкарат повече европейски средства в града, за да може той да се развие като курорт, какъвто е Банско и какъвто ни прилича да имаме в нашата община.

228-05-01-

Аз съм гост на групата от общински съветници, които са кандидати на две парламентарно представени партии – БДЦ и ВМРО и, разбира се, „Земеделски народен съюз“ с представител Чавдар Йорданов, който заема едно достойно място в листата ни. Благодаря му, че е с нас. Нашата листа, която е от 23-ма кандидати за общински съветници и кандидат-кметове на кметства, се отличава с това, че нашите кандидати са хора, които се занимават с бизнес, това са доказани професионалисти.

В листата ни има хора, които са били общински съветници, като Мая Христева, която бе зам.-председател в досегашния Общински съвет, председател на правната комисия. Два мандата общински съветник беше и Антон Томов. Стоимен Перфанов също два мандата бе общински съветник и председател на една изключително сериозна комисия – ТСУ, която се надявам отново да оглави, за да има малко разнообразие в нашия град. Д-р Борислав Филчев е началник на най-тежкото отделение в болницата – реанимацията, която благодарение на екипа на болницата и лично на него и екипа на отделението запазихме. Не може да има голяма общинска болница, без да има реанимация. Ще си позволя да кажа за болницата, че само преди три дни ние получихме една голяма награда за екипната дейност и за новите условия, при които работим. Наградата беше получена в София, от общинските болници бе наградена „МБАЛ-Самоков“. Това е заслуга на целия екип на болницата. Болницата стои доста сериозно, особено сега след европейския проект, в който ние инвестирахме 3.5 млн.лв. и казвам, че за този мандат е едно от сериозните неща, които се случиха в община Самоков и аз бих искала това нещо да продължи, особено сега, когато съм заместник-председател на комисията по здравеопазване в Народното събрание. Правя всичко възможно при осъждането на областната здравна карта и обсъждането и на тези обединени консорциуми нашата болница да бъде центърът около, който ще се обединяват, искам тя ще остане като стратегическа болница самостоятелна. За да се случи това, трябва да имаме подкрепа на общината, затова съм тук при вас. Трябва да имаме присъствие в Общински съвет от хора, които стоят над междуличностни отношения, които искат градът да се развива и които могат да работят в екип с различните политически сили.

Разчитаме на вашата подкрепа и вие можете да разчитате на нашата подкрепа винаги. Да има народен представител от района, това значи той да служи абсолютно на всички хора на общината, на кмета, който ние ще изберем и на новия Общински съвет, но трябва да има един Общински съвет, който да работи в екип и който да допринесе да се развие града повече и да има повече европейски пари в града, защото каквото и да правят местните бизнесмени, колкото и да се развиват, все пак стагнацията е ясна, явна и затова е необходимо хората да работят в екип“, заяви д-р Ковачка, която беше бурно аплодирана. Всички си тръгнаха обнадеждени и убедени, че в Общински съвет ще има поне 6-има от листата.

„Ние сме Коалиция БДЦ-ВМРО. Целият екип са хора професионалисти. Водач е Мая Христева – адвокат, на второ място е Стоимен Перфанов, на трето – Борислав Филчев, следван от Чавдар Йорданов, Георги Николчов, Антон Томов, Християн Попов, Антон Домишляров, Веселин Райчев, Наделина Джупанова, Захари Бързанов, Кирил Стойков, Петьо Радев, Марияна Вучова, Димитринка Грозданова и др.”, представи кандидатите и третият в листата д-р Борислав Филчев – началник на отделение “Реанимация“ в „МБАЛ–Самоков“ ЕООД и допълни: „Това, което ни събра и обедини да участваме в тези местни избори, е нашата идея, че на този град трябва да се даде шанс да тръгне нанякъде и това, че не може да се продължава до безкрай този процес на затихващи функции на града и селата. Ние не обещаваме чудеса, защото, колкото и да ви обещаваме, вие по-малко ще ни вярвате. Проблемите на почти всички села се знаят. Нашата идея беше в тази листа да влязат хора с различни професии, хора които са се доказали. Целта е с нашите професии и обединени двете партии да можем да направим нещо добро за града и селата. Затова ви призовавам да гласувате с №6“.

Кандидатът за общински съветник инж. Георги Николчов заяви: „Искаме да разбием настоящото статукво, но ни трябва вашата подкрепа. Нашият девиз е „Сигурност и достойнство“. Всеки да гласува по съвест. Призовавам ви да гласувате с №6 и в Общинския съвет да влязат минимум 6-има от нашата листа”.

80-годишната баба Надежда Джупанова, която беше завила специално за случая няколко баници, изрази възхищението си от екипа на д-р Ковачка. Тя сподели, че преди три години е претърпяла тежка операция и си спомня, че благодарение на д-р Красимира Ковачка, д-р Филчев, д-р Гълъбов и д-р Цонев днес е здрава. Баба Надежда заяви, че на 25 октомври ще гласува с бюлетина №6.

Съпредседателят на БДЦ д-р Красимира Ковачка и кандидатите за общински съветници от МК БДЦ-ВМРО посетиха ЦДГ „Пролет“ и Домашния социален патронаж в Самоков и направиха дарение.

Снимките:

1 Водачът на листата от БДЦ-Самоков – Мая Христева

2 Баба Надежда Джупанова, която е на 80 г., беше приготвила различни видове баница, за да посрещне топло отбора на БДЦ и ВМРО в селото, за да чуе предизборната програма.

3 Д-р Красимира Ковачка – народен представител, бе посрещната топло от жителите на с. Доспей

4 Петият в листата за общински съветници, шефът на ХЕИ Георги Николчов, третият в листата – д-р Борислав Филчев, Марияна Вучова

5 Жители на с. Доспей

 

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

 

 

Spread the love