С молебен и водосвет за здраве кандидат-кметът Йорданка Каленичкова тръгна към изборна победа, зарече се да съживи Бобов дол: Ще дам работа на младите хора, откритият рудник ще стане общинска собственост

Filed under: Актуално от днес,Бобов дол,Дупница |

Стотици симпатизанти подкрепиха Каленичкова, владиката Григорий ги благослови

Душата ме боли за съсипаната болница, пием лоша вода, къде е безплатният транспорт?! Никого няма да уволнявам от администрацията, но има много за наваксване, заяви подкрепената от БСП кандидатка

 

228-03-01 169

Кандидат-кметът на Бобов дол Йорданка Каленичкова откри предизборната си кампания с обещание за нови работни места и възраждане на миньорската община. Каленичкова се кандидатира за кмет на Бобов дол с подкрепата на  БСП и партия „Атака”. Стотици бобовдолци посрещнаха Каленичкова в Дома на културата с възторжени възгласи: „Победа, победа…”

228-03-01 188

Лично владиката Григорий отслужи тържествен водосвет и молебен за здраве и благоденствие на жителите на Бобовдолска община, както и за успех на Йорданка Каленичкова в предизборната надпревара. Желязната лейди на БСП предизвика истински фурор от аплодисменти с идеите си за бъдещето на Бобов дол. Тя получи категорична подкрепа от присъстващите в залата. Каленичкова сподели, че моралните устои, които я водят към победата, са смирение, търпение, честност и християнство.

Бурни овации предизвика изявлението й: „Като кмет ми трябва един час, за да пусна спрелия часовник в Бобов дол, един месец, за да бликне вода от шадравана в центъра на града, и една година, за да довърша параклиса в Паничарево”. Ето кои още са приоритетите на кандидат-кмета Йорданка Каленичкова:

228-03-01 0194 228-03-01 195

„Работа, работа и пак работа ни чака! Не съм дошла да съм съдник на никого, нито ще уволнявам някого в администрацията. Този отгоре гледа и съди. Аз никога не съм давала лъжливи обещания, знайте, следващият мандат ще е изключително тежък. За Бобов дол се налага много работа, за да наваксваме изгубеното време и да настигнем другите общини по стандарт на живот.

Душата ме боли за златната болница, която беше съсипана. Лично президентът Петър Стоянов, който идва по време на моето кметуване в Бобов дол, бе възхитен от модерната апаратура и оборудване, с което разполагаше болницата и се грижеше за здравето на миньорите и жителите на общината. Заради открития рудник в града има огромен брой хора с белодробни заболявания. Там се образува роза на ветровете, вдига се прах, който засипва целия град. Сега хората са докарани до там – да дават по 30 лв., за да ходят на лекар в Дупница.

Къде е безплатният градски транспорт, който ползваше населението при моето кметуване? Децата ни бяха с привилегии като деца на дипломати.

Залежи от въглища в „Мини Бобов дол” има за сто години. Уважавам собственика на мината г-н Ковачки, защото и в най-трудното време мината продължава да работи и да дава хляб на миньорските семейства. Намерението ми е земята на открития рудник да стане общинска собственост и да участваме в европейски програми. Има такава разработка, за да се създаде работа за хората. В момента Бобов дол мизерства, родители се чудят с какви пари да изпращат децата си на училище. Трябва усилено да създавам добре платени работни места за младите хора в общината, за да създават семейства и да се раждат деца. Има европейски програми, от които трябва да се възползваме – да направим нови тротоари по улиците например. Но за мен по-важно е да има хора в Бобов дол, които да вървят щастливи по тези тротоари, а не след нас да остане само територия, както целят някои. Приоритет за този мандат за мен ще бъде водоснабдяването – в момента бобовдолци пием много лоша вода – без пречиствателна станция и пречиствателни съоръжения. Имаше пари, имаше и проект, но г-жа Алексова похарчи парите и спря инвестицията”.

На предизборната среща бяха представени и кандидатите за общински съветници на БСП за община Бобов дол. Официални гости на откриването на предизборната кампания бяха Станислав Павлов – председател на Областния сьвет на БСП-Кюстендил, и Първан Дангов – бивш кмет на Дупница. Зам.-председателят на БСП в миньорската община Филчо Коматински произнесе прочувствено слово в подкрепа кандидатурата на Каленичкова.

„Г-жо Каленичкова, при Вашия първи мандат в Бобов дол жителите, имащи право на глас, бяха над 17 000 човека, а сега сме останали над 7000 души. Това е геноцид над населението на един български град, дал толко много за развитието на въгледобива в България”, каза Коматински. Станислав Павлов също заяви подкрепа към Йорданка Каленичкова, защото по думите му: „Тя знае какво е да си отговорен кмет и може да се справи”.

Снимките:

1 Владиката благослови и поръси сьс светена вода Йорданка Каленичкова

2  Станислав Павлов прочете поздравление в подкрепа на Каленичкова

3 С голям букет цветя от Българския антифашистки съюз Коматински поздрави Каленичкова и й пожела победа на изборите

4 С голямо умиление няколко поколения бобовдолци се радваха на завръщането на Каленичкова в миньорския град

 

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Spread the love