Медиците в самоковската болница отбелязаха с коктейл професионалния си празник, депутатът д-р Красимира Ковачка:   МБАЛ-Самоков е модерно лечебно заведение, с високотехнологична апаратура, отлично подготвени специалисти и отговорно управление

Filed under: Самоков |

 

сайт самоков21 сайт самоков 35

Денят на св. Иван Рилски Чудотворец, покровител на медиците, и Денят на българския лекар бяха отбелязани с коктейл в проспериращата „МБАЛ Самоков“ ЕООД. Официалният гост д-р Красимира Ковачки пожела още много високи постижения на целия колектив на болницата в професионалното поприще. Управителката д-р Светла Скелина пожела здраве и много професионални успехи на целия колектив на болницата: „Имаме много трудна, неблагородна професия.

сайт самоков 417

Да повери човек живота си в нашите ръце, е нещо много отговорно. Същевременно, когато пациентът си тръгва с надежда в очите, това за нас е много удовлетворяващо. Тогава забравяме трудните мигове, безсънните нощи. Ще продължаваме да работим с много вяра и оптимизъм, да постигаме заедно професионални резултати, да докажем, че сме отговорни и милосърдни към пациентите, които са ни поверили здравето си. Пожелавам на вас и вашите семейства много здраве, благоденствие, щастие, които заслужаваме заради голямата отговорност. В бъдеще да работим все по-добре, като повишим качеството на нашата работа и пациентите да бъдат доволни”.

Депутатката д-р Красимира Ковачка също отправи поздрав:

„Много се вълнувам, защото се чувствам част от този колектив и от изключително сериозната позиция, която болницата има не само в цялата Софийска област, а изобщо между общинските болници в страната и болници с по-висок статут. Вчера в Рилския манастир се връчи награди за лекар на годината на доц. Филипов и проф. Петров на Военна болница. Аз участвах на събитието. Беше вълнуващо. Поклонихме се пред мощите на св. Иван Рилски и мисля, че подобна традиция трябва да направим и в нашата болница.

Щастливите сърца на излекуваните правят щастливи лекарите. Нашите култура, традиции и ценности, трудът на всички от Самоков помогнаха в сложните години на прехода болницата да запази ключовата си роля на здравеопазването. Минахме през много трудности в историята си, но днес МБАЛ-Самоков е модерна болница, с висока технологична апаратура, с отлично подготвени специалисти, отговорно управление и висока ефективност на лечебния процес. Сега всеки болен може да получи компетентна помощ и всяко предизвикателство може да бъде посрещнато от колектива й. Нивото на работа в болницата я прави привлекателна за пациентите от цялата Софийска област. Тук работят водещи здравни специалисти и професионалисти, с които малко лечебни заведения в страната могат да се похвалят, отговарящи на всички европейски здравни стандарти за лечение, имащи много добро финансово управление. Болницата вече не е незабелязана. Само преди няколко дни болницата бе удостоена с престижната награда за ефективно сътрудничество и работа в екип на националните годишни медицински награди, което, колеги, е изключително признание. Всичко това се дължи на  труд и на много хора. Сега трябва да признаем стойността на техния труд и спасените животи, да благодарим на нашите учители и си спомним за всички, които отдадоха живота си за работа в болницата. Животът им бе непрекъснат труд и борба за усъвършенстване. Обещахме им, че ще продължим тяхното дело и ще предадем всичко на тези, които идват след нас. Светът се движи напред. Това важи с особена сила за здравеопазването. Те всички разбират, че от него зависи не само добро здраве, но и икономиката на всяка страна. Инвестирайки в по-добро здраве, ние допринасяме за цялостно развитие на страната и хората. Гледайки напред, виждаме, че сме изправени пред големите предизвикателства на провеждащата се цялостна реформа у нас и непрекъснатата битка за по-високо качество на здравните услуги. Убедена съм, че всички лекари, всички медицински специалисти ще удвоят усилията, за да запазят успехите и достигнат до стойностно изпълнение на задачите на новото време. Имаме всички основания да вярваме, че това ще бъде изпълнено. Честит празник, скъпи колеги! Желая ви много здраве!“

Празникът бе отбелязан с коктейл, на който присъстваха лекари, специалисти от болничната и доболнична помощ.

 

Spread the love