Животоспасяваща лаборатория отваря врати през 2016 г. в кюстендилската болница благодарение на Петър Паунов, Коалиция „Кюстендил“ предлага двойно увеличение на парите за инвитро

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

 

Digimax A50 / KENOX Q2

Коалиция „Кюстендил“ на кандидат-кмета за трети мандат Петър Паунов ще работи за двойно увеличение на средствата от общинския бюджет за инвитро процедури, което да даде възможност на повече двойки да осъществят мечтата си да имат дете. През последните 3 години са били одобрени 34 двойки, до момента са изплатени 22 процедури и има 5 живородени деца. „Двойките бяха подпомогнати с по 3000 лв., а фондът „Инвитро” бе създаден по идея на Петър Паунов и д-р Валери Томов“, каза кандидатът за общински съветник д -р Маргарита Исталиянова.

„Другата посока, в която работехме в миналия мандат и ще продължим да действаме сега, е за подпомагане и повишаване качеството на медицинските услуги. Коалиция „Кюстендил“ подпомогна неонатологичното отделение, купихме модерен кувьоз на стойност 20 000 лв. за инвазивно отглеждане на недоносени деца. Направихме училище за бременни, с което искахме да върнем бъдещите майки, които предпочитаха да раждат в близки общини или в София, и създадохме подходящи условия да раждат децата си тук. Насоката ни ще бъде точно в подобряване качеството на медицинското обслужване и затова в следващия мандат обещаваме да направим всичко като лекари и специалисти да накараме нашите жени да раждат тук децата си и да останат в Кюстендил“, допълни кандидатът за общински съветник и началник на АГ отделението в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ д-р Валери Томов.

Медикът припомни, че лабораторията за инвазивна кардиология е следващата стъпка за подобряване на сектора. „Това е много важно за кюстендилци и отсъстваше доскоро. В момента болницата е снабдена с най-модерна техника, очакваме в началото на следващата година да започне да функционира лабораторията. Това е животоспасяваща дейност за хора с инфаркти и тромби, тази лаборатория ще спаси човешки животи за минути. За Кюстендил това е огромна придобивка, благодарение на досегашния кмет Петър Паунов и министър Москов. Логото на всички нас ще бъде професионализъм, а не посредственост, разликата между двете е 10 000 часа труд“, заяви кандидатът за общински съветник.

„С благодарности, че д-р Томов и д-р Исталианова поеха и върнаха ритъма на отделението по АГ в Кюстендил. Благодаря им, че успяха да стимулират развитието на АГ отделението, с Божията помощ от тях започва животът. Единственото нещо, с което не правим компромис, това е професионализмът, залагаме на баланс и на професионализъм, защото знаем колко струва това в сферата на здравеопазването“, каза още кандидатът за кмет от Коалиция „Кюстендил“ Петър Паунов.

Снимката:  Отляво надясно: Радослав Джонев, Петър Паунов, д-р Маргарита Исталиянова и д-р Валери Томов

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Spread the love