Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Виолета Инкьова: Имаме качествено образование – да задържим децата ни да учат в Дупница, ще настоявам за реално финансиране на маломерните паралелки и изграждане на зелено училище

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

 

Ще настоявам общинската администрация да се ангажира за изготвяне на подходящи проекти за подобряване на материалната база

За мен Методи Чимев е достойният кмет на Дупница и съм убедена, че заслужава втори мандат

233-05-01 Дупница-Виолета-Инкьова-Педагок_LU7A1064

Виолета Инкьова е завършила руска филология с втора специалност български език и литература в Шуменския университет. Има над 30 години педагогически стаж, като от 18 години е директор на най-голямото училище в Кюстендилска област – СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Дупница. Притежава втори клас-квалификация. Носител е на почетното отличие „Неофит Рилски“. Има публикации в професионални издания, свързани с обучението по руски език. За първи път се кандидатира за общински съветник – от гражданската квота на партия ГЕРБ.

 

  • Г-жо Инкьова, защо решихте да се ангажирате с политиката, при това като общински съветник от партия ГЕРБ?
  • Поканата да се включа в листата на ПП ГЕРБ ми бе отправена лично от кмета на общината инж. Чимев. След известен размисъл реших да приема, тъй като много уважавам г-н Чимев и оценявам високо всичко, което той направи за града и общината. За мен Методи Чимев е достойният кмет на Дупница и съм убедена, че заслужава втори мандат, по време на който да доразвие и реализира прекрасните идеи, които има за развитието общината. Освен това считам, че мога да съм полезна като член на Общинския съвет предвид моята компетентност в сферата на образованието. Дано не прозвучи нескромно, но съм убедена, че моето присъствие в бъдещия съвет би допринесло той да работи цивилизовано. Не се притеснявам от факта, че работя в сфера, в която политиката няма място. Двете неща могат да се осъществяват паралелно. Когато има етика и морал, хората го оценяват.
  • Като дългогодишен педагог и директор на едно от най-големите училища се предполага, че като съветник основната Ви роля ще бъде да работите за по-високо ниво на образованието. Какви са Вашите идеи?

233-05-01 2091

  • Да, наистина съм решена да защитавам интересите на образованието в общината. Например ще настоявам за реално финансиране на маломерните паралелки в малките училища, ще съдействам за вземане на конкретни решения за извършване на качествени ремонти, където е необходимо да се извършват такива. Ще работя в името на всички училища, колегите могат да разчитат на мен за подкрепа. Ще настоявам общинската администрация да се ангажира за изготвяне на подхоящи проекти за подобряване на материалната база, за да могат учениците да се чувстват добре в училище и родителите им да са спокойни за тяхната сигурност. Образованието е много важно за всеки от нас, защото почти няма семейство без ученик – било дете или внуче. Няма да позволя проблемите на образованието да бъдат омаловажавани. Ще работя и за това да се намери вариант общината да инвестира в база, в която учениците да могат да провеждат зелено училище и да почиват през лятото.
  • Извън материалната част, как оценявате качеството на образованието в дупнишките училища?
  • Смятам, че след като седмокласниците се представят много добре в национални външни оценявания – конкурсни изпити и влизат в елитни средни училища в града ни и извън него, значи качеството на основното образование е високо. Съществува проблемът, че цели паралелки наши ученици отиват да учат в Благоевград и София. Ето защо е необходимо сериозно да се работи за повишаване на авторитета на средните училища в нашия град. Доказано е, че над 90 на сто нашите зрелостници продължават обучението си във висши учебни заведения, което само по себе си говори, че обучението е качествено. Ще се стараем да задържим нашите деца в нашия град. Излишно е при едно отлично образование и подготвени педагогически специалисти децата ни да пътуват всеки ден, за да завършат в уж престижно средно училище в друг град. По отношение подготовката на учителите – всички колеги директори се стараят максимално да използват предоставените възможности за квалификация на учителите. Образованието е област, при която човек не може да стои на едно място и задължително трябва да се развива, защото учениците ни са интелигентни и искат от нас да им дадем най-доброто.
  • Освен образованието с какво друго смятате, че ще бъдете полезна в Общинския съвет?

Ще работя за вземане на правилните решения по всички въпроси от компетенцията на съвета. Много е важно съветниците да работим така, че да запазим доверието на избирателите през целия мандат, а не просто да го получим по време на избори, а после да го пропилеем. Сегашният екип на инж. Чимев доказа, че може да работи ефективно за подобряването на жизнената среда в общината и аз ще бъда сред най-упоритите застъпници даже политика да продължи.

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Spread the love