Желязната лейди Йорданка Каленичкова: Първата задача на всеки кмет на Бобов дол е да се погрижи за мините, Христо Ковачки може да разчита на мен

Filed under: Актуално от днес,Бобов дол |

Няма да вдигна заплатите на миньорите, но ще се боря за инвестиции

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Една от основните грижи на всеки кмет на Бобов дол е да съхрани препитанието на хората – т.е. да се погрижи за мините, защото без мини „Бобов дол” няма община Бобов дол. Ще съдействам във всяко отношение на основния инвеститор в общината – собственика на мини „Бобов дол” Христо Ковачки. От страницата на вестник „Вяра” искам да му кажа: „Ковачки, ще работя в интерес на твоето предприятие в името на доброто на твоите миньори, може да разчиташ на мен”, отсече Каленичкова пред екип на вестника.

Тя призна, че в момента има противоречия с ръководството на партията на Христо Ковачки – БДЦ, тъй като те си имат свой кандидат за кмет.

„В името на миньорите сме длъжни да заровим томахавките и да работим за благото на общината. Миньорите винаги ще имат моята подкрепа. Няма да им увеличавам заплатите, както се спекулира, но един кмет може много да направи за тях. В рамките на 10 години им бяха отнети редици привилегии. Заплащането им е раздробено на два-три транша, условията на труд не са от най-добрите. Аз заставам зад тях, като обещавам да им съдействам за вкарване на чужди инвестиции. Обещавам да издействам пари от държавата за инвестиции, нищо, че мината е частна собственост. Така смятам да помогна на мината. Искам да съдействам на собственика на мината Христо Ковачки, стига той да си плаща данъците, да осигурява работа, аз ще му оказвам помощ във всяко ново инвестиционно намерение”, обяви Йорданка Каленичкова.

Факт е, че преди 10 години Каленичкова доведе в миньорския град италианския бизнесмен Клаудио Мароки. Световноизвестният бизнесмен отвори обувна фабрика със 700 работни места в Бобов дол, която функционира и до днес. Йорданка Каленичкова беше на крачка от това да разкрие и бирена фабрика. „Наследничката ми на кметския пост с послушните й общински съветници направи всичко възможно, за да провали проекта само защото е мой. 60 човека щяха да започнат работа във фабриката. Сега трябва да чакаме да се подкваси морето и да започнем да кусаме от него”, колоритно се изрази Каленичкова за пропуснатата възможност.

„Няма да отстъпя от борбата, искам да направя така, че хората да живеят по-добре.”

 

Снимка:

Йорданка Каленичкова

 

* Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Spread the love