Ансамбълът на „Велбъжд” старша възраст за две десети изпусна бронзовия медал на турнир под тепетата

Filed under: Спорт |

Девойките младша възраст се класираха на 7-о място, две кюстендилки шампионки с „Левски Триадица“

237-14-01-1_Ansambal Belbajd

 

Успешно представяне на турнира по художествена гимнастика, организиран от „Тракия елит“, направиха ансамблите на клуб „Велбъжд“. На килима в Пловдив девойките старша възраст на кюстендилската школа се класираха на 4-то място, като останаха само на две десети от бронзовия медал.

Андреа Карамфилова, Михаела Георгиева, Снежана Митова, Гергана Котларска, Илиана Гаминчева, с треньор Габриела Бурназка, изпълниха впечатляващо композицията си с 3 топки и 2 ленти.

Ансамбълът девойки младша възраст също игра много силно и се класира на 7-о място от 15 отбора, като изпълни съчетание с бухалки. Съставът Ина Йорданова, Йоанна Валериева, Мира Христова, Десислава Георгиева и Ивайла Керемидарска се води от треньорката Валя Машова. Любопитното тук е, че турнира спечели ансамбълът на „Левски Триадица“, в чийто състав са две кюстендилки, национални състезателки, които се подготвяха до момента от Валя Машова във „Велбъжд“ – Вая Драганова и Биляна Везирска. На второ място се класира ансамбълът на „Левски“, за който играе вече друга гимнастичка от Кюстендил – Леонор Божанова.

„Много се радвам за момичетата. Важно е децата да се развиват, разделихме се приятелски. Пожелавам им успех“, сподели президентът на СКГ „Велбъжд“ Валя Машова.

Ансамблите са в подготовка за държавното първенство, което ще се проведе от 8 до 11 ноември. „Велбъжд“ подготвя и ансамбъл жени.

Снимката:- Ансамблите на „Велбъжд“ с успешно представяне на надпреварата в Пловдив

Spread the love