БСП иска ръчно преброяване на бюлетините в Перник, Ерик Рангелов предизвиква на диспут опонента си д-р Церовска

Filed under: Актуално от днес,Перник |

 

БСП запазва кондиция и готовност за битка на предстоящия втори тур, заяви лидерът Ненко Темелков

237-07-01-БСП брифинг

Не сме доволни от резултатите, които получи БСП на този етап, искаме ръчно броене на бюлетините в Перник, заяви на брифинг председателят на областното и общинско ръководство на БСП Ненко Темелков. Той поясни, че при разпределението на мандатите за общински съветници БСП-Перник ще получи 6 или 7 съветници, което е отстъпление от 2011 г. „Разбира се, през 2011 г. нямаше два субекта в лявото пространство – БСП и АБВ, а сега те се явяват отделно”, подчерта Темелков. Той допълни, че Перник е един от седемте града, в които ще има балотаж с участие на кандидат на БСП. „Може да се каже, че БСП запазва кондиция и готовност за битка на предстоящия втори тур”, заяви лидерът на социалистите. Той подчерта, че по-лошо организиран изборен процес не е имало. Показа и извадка от протокол на СИК от секция №43, в който така е драскано и поправяно, че не става ясно колко бюлетини неизползвани са останали в действителност. „Масови бяха случаите, в които беше отказано на нашите застъпници и наблюдатели да получат копие от протоколите, за да можем да си направим паралелно преброяване и да следим за честността на изборите. Това, че ни се отказваха копия от протоколи, ни навежда на мисълта, че е съзнателно и че тази голяма разлика е в резултат на манипулации”, заяви Ненко Темелков. Той поясни, че БСП е дала много сигнали в изборния ден, в това число и сигнал за купуване на гласове за Студена. „Жената дойде при нас с телефона, на който ясно се чуваше предложението. Пуснахме сигнал до ОИК, прокуратурата и МВР, но резултатът от това бе само, че взеха телефона на жената. Не знам дали ще има друг резултат. За нас бе голяма изненада и това, че прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по записа с ”Купихме си вота”, тъй като според магистратите нямало  достатъчно доказателства. В постановлението на прокуратурата е записано, че са разпитани Владислав Караилиев и Денислав Захариев, които са казали, че такъв разговор е имало, но не сега, а на евроизборите. Изненадващо е, че прокуратурата не разследва докрай случая”, заяви Ненко Темелков.

Темелков заяви, че в щаба на БСП обсъждат също дали като реформаторите да не поискат ръчно преброяване на бюлетините заради много нарушения и евентуално касиране на вота.

Кандидатът за кмет на община Перник от БСП Ерик Рангелов благодари на всички, които са дали своя вот за него и за общинските съветници от БСП. „За мен гласуваха част от мислещите хора, които имат отговорно отношение към града си и които са направили рационална преценка за кандидатите”, заяви Ерик Рангелов. Той подчерта, че е сигурен, че те биха могли да бъдат много повече, но не е успял да стигне до повечето от тях. Кандидатът за кмет на БСП покани своя опонент от ГЕРБ д-р Вяра Церовска на публичен диспут за бъдещето на Перник. На въпроса на какво разчита за балотажа в неделя, Ерик Рангелов отговори: «Разчитам на разумна, рационална и неподплатена с нищо подкрепа от перничани, които искат промяна и не желаят да ги задушават. Със знанията и опита си бих могъл да възродя Перник и да направим първите стъпки към благоденствие”.

 

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Spread the love