Гурбетчийка от кюстендилското гето донесе СПИН от Испания

Filed under: Кюстендил |

 

lineika_1Гастарбайтерка от ромския квартал „Изток“ в Кюстендил стана поредната жертва на СПИН в Града под Хисарлъка. Според слуховете ромката се върнала от сезонна работа в Испания и след като се изследвала, установила, че е пипнала коварната болест. Другата версия бе, че жената е наркозависима и в официалната справка на Регионалната здравна инспекция е отразен един случай на ХИВ/СПИН през изминалата седмица в Кюстендилска област.

„Мога само да ви кажа, че става дума за жена от Кюстендил във възрастовата група 20-25 години“, каза д- р Кръстева от РЗИ. Предстои второ изследване за потвърждение или отхвърляне на резултата от референтна лаборатория. През миналата година на територията на Кюстендилска област бяха отчетени два случая.

„В първия случай ставаше дума за жена от Дупница, а при втория за 45-годишен мъж от Кюстендил, но повече информация нямаме право да дадем, а и тя е кодирана. Ние получаваме известие от Националната потвърдителна лаборатория“, уточни още д-р Илиана Кръстева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ – Кюстендил.

 

Spread the love