Санират безплатно още 3 блока в Дупница, и.д. кметът Олга Китанова: До дни започваме новата кампания за осигуряване безплатното финансиране на по-малките жилищни блокове

Filed under: Дупница |

18-01-OLGA KITANOVA.  copy

За още три блока в Дупница ще се сключи тристранен договор за безплатно саниране по националната програма на правителството, съобщиха от общината. Положителна е оценката на областната управа по предоставената документация за блоковете 91, 92 и 93 в жк „Бистрица”, която бе получена на 27 т.м. и веднага документите им с молба за сключването на тристранен договор бяха препратени към банката, финансираща тази дейност. С тях общият брой на жилищните сгради, които ще бъдат санирани в Дупница, става 21. „С тези три блока на практика ще имаме 100-процентова реализация на абсолютно всички, които са изявили желание. Желание имаше и от бл. 7 и бл. 8 в жк „Яворов” и бл. 1 в жк „Дупница”, където обаче проблемът е в самите собственици, тъй като има несъгласни и ако не се разберат, няма как да продължим“, уточни и.д. кметът на Дупница Олга Китанова. „На практика това означава, че още от следващата седмица започваме работа по новата кампания за осигуряване безплатното финансиране на по-малките жилищни сгради, които ще бъдат финансирани от началото на 2016 година. Тези 2 месеца ще ни бъдат напълно достатъчни, за да можем да бъдем сред първите 10-ина общини, които ще получат финансиране за тези сгради“, заключи Китанова.

Ниските данъци и такси за регистрация на МПС-та са в основата на увеличаващия се брой на регистрирани автомобили в Дупница. Както е известно, тези данъци са най-ниските в България и това привлича притежателите на МПС-та, допълниха от общината. От началото на година до 30.09. са регистрирани 3054 леки автомобила и 789 едрогабаритни (автобуси, камиони и други). За същия период са закрити 2175 партиди. С новорегистрираните общият брой надхвърля над 21 000 МПС-та, което на практика означава, че на 2-ма пълнолетни се пада по… един автомобил.

Снимката:

Олга Китанова

Spread the love