Независимият кандидат за кмет Андон Тотев с мегапроект за нов околовръстен път в Сандански за 1,9 млн. лв., планира изграждане на възлови булевардни и пътни артерии

Filed under: Актуално от днес,Сандански |

Успешният проект ще облекчи движението в курортния град

238-08-01

Нови ключови улични и булевардни артерии предстои да бъдат изградени в следващите четири години в Сандански. Това е сред основните приоритети на незвисимия Андон Тотев, който се кандидатира за четвърти мандат на местните избори, а на 1 ноември ще излезе на втори тур срещу кандидата от ГЕРБ Кирил Котев. В предизборната си програма най-успешният кмет в историята на община Сандански Андон Тотев е включил изграждане на Северна дъга на Околовръстен път-Сандански от колелото при Новия санаториум през Манастирчето до общински път за Лиляново и Попина лъка. „Новият околовръстен път на гр. Сандански е с дължина един километър и половина и ще се изгради между края на ул. „Козма и Дамян” и съществуващото мостово съоръжение над р. Санданска Бистрица. В първия участък до Манастирчето е предвидено уширяване на съществуващата улица, а във втория участък след марастира „Св. св. Козма и Дамян” трасето от новия път частично ще се покрие със съществуващия полски път”, уточни Тотев. Съгласно проекта новият път ще бъде двулентов с тротоар и банкет, като съществуващата в момента бетонна настилка ще бъде разрушена и ще бъде направена нова. Проектът е на стойност 1 млн. и 900 хил. лева и е една от големите инвестиции в Сандански.

Нови булевардни и пътни артерии да бъдат изградени Андон Тотев предвижда и на бул. „Тодор Каблешков”. С това ще бъде улеснен и достъпът до кв. „Изгрев” и село Поленица с град Сандански. В следващите четири години ще бъде изграден и път в участъка между селата Голешово, община Сандански, и Парил, община Хаджидимово, през Парилската седловина. „Целта на този проект е да се подобрят регионалните пътни връзки със съседните на Сандански общини, както и изграждането на кратката пътна връзка между ГКПП-Кулата и ГКПП-Илинден”, уточни още Андон Тотев. Кандидат-кметът за четвърти мандат спечели доверието на жителите на община Сандански в продължение на три мандата. На последните избори през 2011 година Тотев отново отиде на втори тур срещу тогавашния кандидат на ГЕРБ Георги Баханов и беше предпочетен от 53,76% от общия брой гласоподаватели.

 

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Spread the love