Андон Тотев още не може да повярва на загубата от Котев в Сандански: Не бях виждал толкова жандармерия, отивам на почивка

Filed under: Петрич,Сандански |

 

Неуспелият кмет на Кресна Атанас Махлелиев ще прави политическа кариера в столицата, Вельо Илиев – неоткриваем в Петрич

Totev 2 copy

 

„Все още не мога да повярвам, че загубих кметските избори в неделя.

сандански ZA sAITA-KotevStartKampania3-001

Огромната преднина на Кирил Котев от ГЕРБ, с която той спечели балотажа от близо 5000 гласа преди мен, е най-изненадваща от всичко”, заяви пред репортер на в. „Вяра” бившият кмет на Сандански Андон Тотев.

241-02-02-Вельо Илиев

Ексуправникът допълни, че засиленото присъствие на жандармерията в града по време на балотажа е било също сред нещата, които са го изумили. „Толкова жанадармерия и полиция, събрани на едно място, не бях виждал.

241-02-02-Атанас Махлелиев

Все едно не охраняваха изборни секции, ами не знам какво. Със сигурност са пазили нещо или някого, но кого – не се наемам да коментирам. В крайна сметка аз съм почтен човек и приемам загубата с достойнство”, коментира още Андон Тотев. Той конкретизира също така, че занапред възнамерява да се посвети изцяло на семейството си и на двамата си внуци – момиче и момче. „В крайна сметка кметувах достатъчно дълго, за да си позволя да си гледам старините спокойно. Семейството винаги е било най-важно за мен, в годините на усилена работа като кмет невинаги съм имал достатъчно време за тях. Дойде моментът да им се реванширам. Все още не съм решил къде ще направя първата си семейна почивка, по принцип имам идея да посетим със съпругата ми някоя европейска страна, но решението коя да бъде тя съм оставил изцяло на нея”, заключи Андон Тотев. Загубилият кметската надпревара в община Кресна Атанас Махлелиев от ГЕРБ бе категоричен, че въпреки неуспеха продължава с политиката. 26-годишният гербер за момента се е отдал на пълна почивка и релакс в компанията на съпругата си.

„Все пак аз съм позитивен човек, видя се и от кампанията, която направих. Победител съм, защото умея да губя. Въпреки загубата пожелавам на новия кмет на Кресна Николай Георгиев всичко най-добро и дано да успее да извади общината от незавидното положение, в което в момента тя се намира. Не съжалявам за нищо, направих каквото беше нужно. Продължавам с политиката, но вече в столицата, работа в Кресна като политик повече нямам. В Кресна бе обществена тайна, че Николай Георгиев разхвърля много средства, за да спечели хората и да ги привлече на негова страна. Това, което достига до мен от местните хора в Кресна, е, че те са разхвърляли около 300 000 лв. за отминалата кампания”, заключи той. Кандидатът от Коалиция „Роден край” и бивш управник на Петрич инж. Вельо Илиев вчера пък бе неоткриваем, сякаш потънал вдън земя. Той не отговаряше на повикванията по телефона си за коментар.

Снимките:

1 Андон Тотев

2 Кирил Котев

Вельо Илиев

4 Атанас Махлелиев

Spread the love