2 гласа направиха детската учителка Райна Александрова кмет на Самораново, 2 бюлетини бутнаха Енчо Михалков от кметския стол в Палатово

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Софка Скоклева, Силвия Тодорова, Ангел Цветков, Димитър Дудин, Росица Илиева, Ананий Ангарев са новите кметове в дупнишките села

241-01-ULi- Райна Александрова Саморановао

Софка Скоклева от ГЕРБ e новият кмет на дупнишкото село Яхиново. Тя печели изборите с вота на 51,61% от избирателите. За нея са гласували 513, а за опонента й от БСП Бойко Христов – 481 души. Нов управник има и съседното село Червен брег, където номинираната от „Народен съюз” Силвия Тодорова получи подкрепата на 260 избиратели.

241-01 ULi- Софка Скоклева -с поттника, изрежете останалите

Тодорова победи Темелко Мазников от „Движение 21″само с 6 гласа. „Народен съюз” има още един селски кмет и това е Мариана Димитрова, която остава да управлява Крайници за още един мандат. За нея са пуснали бюлетини 522 души (61,92%), при 321 гласа за Емил Станкев от ГЕРБ.

241-01-ULi-3ROSITCA ILIEVA

Райна Александрова от Реформаторския блок е новият кмет на Самораново. За досегашната секретарка на кметството, която по професия е детска учителка, са гласували 412 от избирателите в Самораново. Опонентът й Михал Севдин, който бе издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, получи доверието на 410 от гласоподавателите. Два пъти се наложи да бъдат броени бюлетините в Самораново, тъй като след първото броене се оказа, че двамата претенденти за поста имат равен брой гласове. В урните са намерени 3 недействителни бюлетини – 1 за Александрова и 2 за Севдин.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ангел Цветков, издигнат от ГЕРБ, ще управлява село Джерман и в следващите 4 години. Досегашният кмет победи Борислав Тасков от БСП, също бивш управник на селото, съотношението на гласовете им е 376 на 360. Нов управник има Блатино и това е Димитър Дудин, кандидатирал се като независим. Той получи 55 гласа, при 54 за Ботьо Дончев от ГЕРБ. Кметът на Дяково е Росица Илиева от БДЦ, която управляваше селото допреди 4 г. Тя получи 101 гласа, а за опонентката й от ГЕРБ Здравка Тонева бюлетините са 100. Има и една недействителна бюлетина за Илиева. Ананий Ангарев от БСП печели вота в Тополница. Бившият кмет на селото отпреди един мандат получи 8 гласа повече от управничката на Тополница и Делян в последните 4 г. Валентина Зашева, подкрепена от ГЕРБ. За Ангарев гласуваха 48, а за Зашева – 40 души.

Социалистът Христо Костадинов печели изборите в Палатово с 46 гласа. Две бюлетини разделиха с поста Енчо Михалков от ГЕРБ.

Снимките:

1 Райна Александрова

2 Софка Скоклева

3 Росица Илиева

4 Енчо Михалков

 

Spread the love