Световният шампион „Белогорие” пристигна в пълен състав, направи първа тренировка в новата спортна зала в Дупница

Filed under: Дупница,Спорт |

Найден Найденов: ще се опитаме да вземем максимума от това участие и да се представим добре

242-01-011-otpravka-volei-Belogorie-1

Волейболистите на руския гранд „Белогорие” (Белгород) пристигнаха вчера в Дупница за първия мач от Шампионската лига с четирикратния шампион на България „Марек Юнион-Ивкони”. Снощи вицешампионите на Русия от 2015 година и победители в Шампионската лига и световното клубно първенство през 2014 г. направиха първа тренировка в обновената зала на града. Преди това тренировка направиха и волейболистите на „Марек Юнион-Ивкони”. Двата отбора имат официални тренировки и днес, съответно в 10 и 11 часа. Двубоят започва тази вечер от 18 часа.

242-13-01-Belogorie-1

Почти всички звезди на руския клуб са в Дупница за мача. Отсъства единствено посрещачът Тараф Хтей, който е с контузия. Като част от делегацията в града са и най-добрият волейболист в света, 218-сантиметровият Дмитрий Мусерски, както и живата легенда на волейбола Петюхин.

242-13-01-Belogorie-2

Само преди няколко дни тима на „Белогорие” напусна олимпийският шампион Дмитрий Илиних, който премина в „Газпром-Югра” (Сургут). Малко по-рано и германската суперзвезда Гьорг Гроцер бе трансфериран в корейския „Самсунг Блуфенг”.

Волейболистите на „Белогорие” пристигнаха обаче без легендарния си старши треньор Генадий Шипулин и отказаха да говорят пред българските медии. Начело на тима за мача в Дупница ще бъде друга легендарна фигура на руския волейбол – Вадим Хамутцких.

„Като всяка година, ще се опитаме да вземем максимума от това участие и да се представим добре. Ще се борим във всеки мач и ще се възползваме, за да трупаме опит и да израстват момчетата. Според мен отборът е готов предвид двете срещи. Горе-долу вече сме в добро състояние“. Това каза вчера ст. треньорът на дупничани Найден Найденов. Той посочи, че различното тази година е това, че тук отборите са доста силни. „Надявам се, че вече в собствена зала ще можем да направим две тренировки и вкъщи атмосферата ще бъде по-различна. Дано това да даде по-особен ефект върху играчите“, допълни той.

Специалистът също така коментира и участието на звезди от световен калибър като Дмитрий Мусерски и Сергей Тетюхин. „Да, това беше нашето желание – ако могат, да дойдат всичките им състезатели. Един вид така ще стане нещо като откриване на залата. Всички звезди ще бъдат там, дано на хората им е интересно да ги видят и залата да се напълни“.

Дупнишките фенове пък са категорични: „Нашата мечта се сбъдна. „Белогорие” е в дупнишката зала! Много поздрави на всички песимисти! Какво по-хубаво – първият мач в новата зала е със световен клубен шампион!”

Освен всички екстри, които радват феновете в новото спортно съоръжение, трябва да посочим също, че новата спортна зала на Дупница е пригодени и за хора в неравностойно положение, като тя разполага включително с тоалетна за инвалиди.

Билетите за мача са в продажба от миналата седмица, като голяма част от тях вече свършиха. Талоните са на цена от 4 лева за ученици и пенсионери и 5 лева за всички останали.

Годишната карта за мачовете от ШЛ и българското първенство е на стойност 30 лв.

 

Снимка:

1 На преден план е най-добрият волейболист на света Дмитрий Мусерски.

2  Волейболистите на „Белогорие” се настаниха в хотел „Рила”.

3  На фона на знамето на Руската федерация гостите направиха снощи първата си тренировка в новата спортна зала.

Spread the love