Кюстендилецът Йордан Йорданов, ограбил 2 пернишки гимназии, отива в затвора за 1,2 г.

Filed under: Кюстендил,Перник |

 

sud20-годишният кюстендилец Йордан Йорданов ще лежи в затвора заради извършени кражби от две гимназии в Перник. Ефективната присъда, наложена от Районен съд – Перник, е в размер на година и два месеца при първоначален строг режим на изтърпяване. Сериозното наказание, наложено от пернишките магистрати, се базира на това, че кюстендилецът вече е бил изправян пред Темида и има присъда от 2013 година за друго подобно деяние.

Кражбите, които връщат безработния Йордан зад решетките, са извършени в периода между 1 и 15 ноември 2014 година. Младежът заедно с непълнолетен съучастник, използвайки метален прът от чин и дървена стълба, разбили входната врата на пристройка и вратите на две вътрешни помещения в сградата, в която се помещават Професионална гимназия „Св. Иван Рилски“ и Професионална гимназия „Христо Ботев“ в града, и отмъкнали две външни тела на климатици, покривни ламарини, 4 парчета желязна релса, железен барабан от промишлена перална машина от неръждаема стомана и 5 кръгли метални диска. Общата стойност на кражбата била 354,40 лева. Целта на двамата била да продадат металните предмети за скрап.

Пернишкият районен съд наказа непълнолетния му съучастник с шест месеца пробация. Присъдата подлежи на обжалване пред по-висша инстанция.

 

Spread the love