Кървава драмата в Сливен: 30-годишен наркоман уби ученичка от девети клас, рани още две момчета и учителка и се простреля с газов пистолет!

Filed under: България |

 

Красимир първо наръгал младото момиче, а после стрелял по него

 

Image_5096502_126

28-годишен мъж е намушкал с нож ученичка в сливенска гимназия. Момичето е починало, съобщиха от МВР. Ранени са учителка и друг 28-годишен мъж.

Трагедията се е разиграла в 13.30 ч. в Професионалната гимназия по икономика в Сливен, която дели един и същи двор с 12-то училище „Елисавета Багряна“.
28-годишен мъж от сливенското село Струпец, въоръжен с нож и газов пистолет, е намушкал в гърба 28-годишен мъж от сливенския квартал „Сини камъни”.
След това нападателят влязъл в двора на гимназията и на стълбите намушкал с ножа 15-годишно момиче във врата, гърдите и корема, а след това ранил и учителка.
Момичето, което е ученичка в девети клас, е починало на място. След това нападателят напуснал училището и се прострелял с газовия си пистолет.
Директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен комисар Чавдар Божурски заяви пред БНР, че нападателят се казва Димитър Иванов. Той не е криминално проявен.
„Около 13.30 ч. 28-годишният Димитър Иванов намушква с нож връстника си Красимир, който е криминално проявен, на входа на двора на училището. След което влизайки вътре в самия двор на стълбите промушва и 15-годишната ученичка Симона, при което тя умира на място. След като промушва ученичката, Димитър се прострелва с газов пистолет зад сградата на училището. До момента е установено чрез свидетели, че между Симона и Димитър е имало любовна връзка“, допълни комисар Божурски.
В сливенската болница са транспортирани нападателят и двамата пострадали.
28-годишният убиец е на преглед със скенер, за да се видят нанесените поражения в устната кухина, тъй като той не може да говори.
28-годишният Красимир е с прободни рани в гърба и с пневмоторакс. Той е в операционна зала. Състоянието му е тежко. Според живущи в близост до гимназията, мъжът е наркозависим и наскоро е излязъл от затвора, съобщи Дарик.
40-годишната учителка е с прободна рана в областта на корема и гърба, в относително добро състояние, обясни началникът на Спешното отделение в МБАЛ „Иван Селимински“ д-р Тодор Суванков, цитиран от „Сливен Прес“.
Училището е блокирано от полиция.
„В момента има наши екипи на място, така че да не допускаме паника. Ние продължаваме разпити на свидетели“, допълни директорът на сливенската полиция.

 

СНИМКА: Нападателят и двамата пострадали са откарани в сливенската болница

Spread the love